Foto’s bekijken op de Chromecast

Foto’s bekijken op de Chromecast is tegenwoordig heel goed mogelijk.  Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Google Photos

Veruit de mooiste manier om foto’s op je Chromecast te bekijken is via de app Google Photos. Deze download je via de appstore op de iPhone of via Google Play op je Android.

Via de Google Photos app kun je heel mooi al je foto’s beheren.  Alle foto’s van je telefoon (of je computer) worden in je Google Account opgeslagen. Via de app kun je de foto’s op je Chromecast bekijken. Ook filmpjes kun je zo op de Chromecast bekijken.

Via je Google Chrome op je computer

Via de Cast optie in de Chrome browser kun je het hele scherm op je Chromecast bekijken. Ga via je browser naar de plek waar je foto’s staan. Bijvoorbeeld Facebook of Google Photos.

Via het scherm van je Android

Vanaf Android 4.4.2 is het mogelijk om het scherm van je telefoon naar de Chromecast te zenden. Via het instellingen menu moet je kiezen voor de optie ‘Cast scherm’.

CastOnTV

Via de app CastOnTV kan je eenvoudig foto’s en filmpjes vanaf je telefoon of tablet op de Chromecast bekijken. Voorheen was dit een stuk ingewikkelder. Via CastOnTV is dat niet nodig. Kiest in de app welke foto’s van je telefoon of tablet je wilt bekijken op de Chromecast. De foto’s bekijk je daarna direct op de Chromecast.

CastOnTV

De app CastOnTV is gratis te gebruiken, maar voor 1,99 euro kan je onbeperkt foto’s kijken op de Chromecast.

AllCast

Een alternatieve om foto’s op de Chromecast te bekijken is AllCast. Deze is een stuk uitgebreider dan bovenstaande app. Naast foto’s vanaf je eigen device kan je ook koppelen met Instagram, Google Drive, etc.

Allcast 1Allcast 2

Er is een gratis versie van de app. Wil je alle functies zonder beperkingen gebruiken dan betaal je een paar euro.

6 gedachten over “Foto’s bekijken op de Chromecast”

  1. Heb de App gekocht in de App Store en werkt voor geen meter!
    Er is een connectie naar ChromeCast maar bij het willen laten zien van een foto krijg ik de melding NOT CONNECTED.

    1. Ik heb de app sinds zonet ook op mijn iPhone en ik krijg ook dezelfde melding CAN NOT CONNECTED. Wie gaat dit oplossen heb d’r wel € 1,99,- voor betaald. Beetje zonde al weer hiermee had ik een dakloze kunnen helpen.

    2. Hoi Henk Evers, Ik heb vandaag lang gezocht ben een beetje gesloopt naar het zoeken van een goed werkende app, ik heb de oplossing voor jou, deze app heet: “Photo Video Cast for Chromecast”. Het is wel in het Engels maar ik ben d’r super tevreden over deze app die ik genoemd heb tussen haakjes. Als je er niet uitkomt zou ik je graag willen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *