Chromecast werkt niet meer met Android wifi hotspot

Slecht nieuws voor Android gebruikers die de WIFI hotspot van hun telefoon gebruikten voor hun Chromecast. Google heeft een update doorgevoerd waardoor deze combinatie niet meer werkt.

Om Chromecast te gebruiken heb je een WIFI netwerk nodig. Deze is nodig om de verbinding tussen de tablet of smartphone van de gebruiker met de Chromecast te leggen. Maar ook de Chromecast te verbinden met internet om de videos of ander beeldmateriaal af te kunnen spelen.

Als er geen vaste internetverbinding beschikbaar is omdat je in een hotel of op vakantie bent dan is het gebruik van de hotspot op je telefoon een oplossing. Je hebt zo je eigen Chromeast verbinding gebaseerd op het 3G of 4G datanetwerk van je telefoon.

Google was niet blij met deze oplossing omdat de veiligheid van de Chromecast verbinding op deze manier niet gegarandeerd kan worden. Om deze reden hebben ze de software van de Android telefoons aangepast om hier een stokje voor te steken.

Sinds software versieĀ 11.0.55 van de Google Play Services op Android telefoons werkt de verbinding tussen de WIFI hotspot en de Chromecast niet meer.

Balen als je dit gebruikte. Oplossing is de software niet te updaten, maar is natuurlijk niet ideaal omdat je hierdoor belangrijke veiligheidsupdates mist.

Het wachten is op een oplossing!

2 gedachten over “Chromecast werkt niet meer met Android wifi hotspot”

  1. CC vereist een beveiligde verbinding met WPA of WPA2; Android hotspot voorziet alleen in een onbeveiligde of WPA2-PSK key, dus dat babbelt niet zo met elkaar. Beide zijn van Google, en je zou verwachten dat… Juist!

    Daarom Google service om hulp gevraagd of er wellicht toch een mogelijkheid is om de CC-Ultra te verbinden met mijn hotspot. Het blijkt dus niet te kunnen en er werd mij verzocht om toch gebruik te maken van een router… Super! Omdat ik veel onderweg ben, daarvoor maar een ander apparaat gekocht om toch te kunnen casten. Die werkt wel via mijn hotspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *