Chromecast kopen

Ik wil een Chromecast kopen!

Wil je een nieuwe Chromecast kopen? De Chromecast is inmiddels overal voldoende beschikbaar. Het apparaat kan je los kopen bij bijvoorbeeld de Mediamarkt, maar ook online zijn er voldoende mogelijkheden waar je na de aankoop de Chromecast de volgende dag al in huis hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Chromecast?

Voorlopig is er nog maar één variant van de Chromecast te koop. Er wordt al voorzichtig gesproken over opvolgers van de Chromecast, maar dat is slechts speculatie.

Omdat de Chromecast op meerdere plekken te koop is raden we je aan goed op de levertijd te letten. Na het kopen van de Chromecast wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken 🙂

Welke versie van de Chromecast moet ik kopen?

Op dit moment zijn er 3 smaken:

De standaard versie zal voor de meeste mensen voldoen. Heb je een 4K televisie en ga je dus voor het allerbeste beeldkwaliteit? Dan is de Chromecast Ultra wat voor jou. De Audio variant speelt alleen muziek af, en sluit je dus aan op je audio installatie.  Lees de technische verschillen tussen de verschillende versies van de Chromecast.

Wat heb ik nodig voor de Chromecast?

De Chromecast werkt helemaal op zichzelf.  Je hebt geen aanvullende hardware nodig om deze te kunnen gebruiken.

Wat je natuurlijk wel moet hebben is een televisie met een vrije HDMI ingang. Dit hebben alle moderne televisies, maar misschien goed om even te checken. Op de afbeelding zie je een rode cirkel om de HDMI ingang van een televisie. Veel televisies hebben meerdere van dit soort ingangen.
hdmi ingang
Naast de televisie heb je natuurlijk een smartphone of tablet nodig om de Chromecast te kunnen bedienen. Als je een Apple of Android smartphone of tablet hebt dan zit je goed!

Chromecast kopen