NLziet Chromecast

Het is zo ver. Vanaf 5 augustus 2014 ondersteunt de NLziet App de Chromecast. Op die datum is versie 1..1 van Nlziet App uitgekomen en is het nu mogelijk om NLziet te gebruiken in combinatie met een Chromecast.

Wat is NLziet

Met de app van NLziet kan je televisie programma’s van de publieke en commerciele omroepen terugkijken. Het archief is enorm. Programma’s zijn tot een jaar terug te bekijken. Het gaat hier dus om heel veel afleveringen van series, documentaires, films en nieuwsprogramma’s.

NLziet met de Chromecast?

Het gebruik van NLziet met de Chromecast is zoals we de Chromecast ook met apps zoals Netflix en Youtube gebruiken. Kies eerst het programma wat je wilt kijken en kies zodra het programma in de NLziet app gestart is voor het Chromecats icoontje.

Rechtsbovenin vind je het vertrouwde Chromecast icoontje:

chromecast-nlziet3

Het programma zal daarna vragen op welke Chromecast je het NLziet programma wilt afspelen.

chromecast-nlziet2

Een andere mooie verbetering in deze update van de NLziet app is de zoekfunctie. Het is nu mogelijk om via de zoekbox in één keer het totale NLziet aanbod te doorzoeken. Voorheen moest je eerst kiezen voor een zender, bijvoorbeeld Nederland1 of SBS6 voordat je het kon zoeken in het betreffende NLziet aanbod.

chromecast-nlziet1