Hoe kijk ik RTL XL op de Chromecast?

Als je RTL XL, of RTL gemist zoals het vroeger heette, wilt kijken op je Chromecast heb je hiervoor een aparte app nodig.

RTL XL op je Chromecast via RTL XL app

Sinds oktober 2015 biedt RTL Chromecast support voor haar RTL XL app.

In de RTL XL app is nu bovenin het Chromecast icoontje beschikbaar. In eerste instantie was dit alleen mogelijk als je een RTL XL Premium (van 5 euro per maand) account had, maar sinds januari 2016 is dit ook voor de gratis gebruikers beschikbaar.

IMG_1918

RTL XL via NLziet op Chromecast

NLziet is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Publieken Omroepen (NPO), RTL Nederland en SBS.  Met de app van NLziet kan je televisie programma’s van de publieke en commerciële omroepen terugkijken. Het archief is enorm, want heel veel afleveringen van series en programma’s zijn tot één jaar terug te kijken. NLziet heeft ondersteuning voor de Chromecast. Het is dus mogelijk om via NLziet RTL XL via de Chromecast op je televisie te kijken.

NLziet is een betaalde dienst. Het is kost je 7,95 per maand. De eerste maand is gratis en je kunt opzeggen wanneer je wilt. Wil je dus eerst testen of RTL xl via de Chromecast werkt, dan kan je dit dus vrijblijvend doen.

16 gedachten over “Hoe kijk ik RTL XL op de Chromecast?”

 1. Absurd dat betaald moet worden om de app chromecast geschikt te maken. Vele apps hebben standaard deze chromecast mogelijkheid wel en gratis. Daarbij loopt de RTLXL app vele malen vast en toont vaak reclames dubbel os driemaal achter elkaar.
  Nee, daar ga ik geen 4 euro per maand voor neerleggen.
  En ik hoop met mij alle Nederlanders niet.

 2. De reden waarom ik zoveel tv kijk is omdat ik rtl xl op m’n smart tv heb.
  Nu lees ik dat de gratis dienst stopt en we minimaal 4 euro per maand moeten betalen willen we dit blijven gebruiken.
  Dit betekent voor mij dat ik niet langer ga kijken. Ik vind dit de grootste afzetterij en werk hier dus niet aan mee 🙂
  Mijn vele uurtjes rtl xl kijken ga ik voortaan weer besteden aan gratis films en series downloaden.
  Doei rtl xl 🙂

 3. Ik vergeet te zeggen dat ik al helemaal geen ‘gewone’ tv kijk.
  Om de 10 minuten 5 minuten reclame!
  Echt achterhaald. Men gaat niet mee met de tijd en kan niet concurreren met de concurrentie die wel hun klanten bedient.
  Rtl en binnenkort rtl xl uit de mode, wordt net als de free record shop een oude herinnering.
  Gratis streamen zonder reclames, dat is pas een stressloze tv avond 🙂

 4. Volledig met eerdere reacties eens!! Pure geldklopperij!! Waar de cast-optie juist als extra service wordt aangegrepen door steeds meer Apps, gebruikt RTL het om mensen geld afhandig te maken. RTL ga je schamen!!

 5. Heb net chromecast gekocht en bij NPO (gratis) een serie zitten terugkijken. Wilde ook een programma van RTL terugkijken. Kon de app van RTLXL niet vinden bij Chromecast. Blijkt dat alleen te kunnen als je zo’n 5 euro per maand gaat betalen ! Iedereen biedt het gratis aan alleen RTL niet. Jammer voor RTL : weer een kijker minder. Ik ga hier echt niet voor betalen !

 6. Je kunt nu al chromecast gebruiken. Zoek een gemist programma, ga naar de optie delen en daarna met een andere app, genaamd bubbleupnp , ga in die app naar renderer en kies de chromecast. Doe ik al maanden en het werkt zowel op telefoon als tablet. De kwaliteit van de progs is beter als van npo.
  Omdat de resolutie beter is.

 7. Wat BELACHELIJK!!!! We kunnen nu niks meer terug kijken via Chromecast. Koop je juist zo’n ding om het wat aangenamer te maken.. beginnen ze hier nu later nog weer extra geld voor te vragen… stelletje #%^#$£@

 8. RTL biedt over het algemeen de alle uitzendingen 1 week gratis online aan. Gedurende deze week kun je de uitzendingen op diverse wijze gratis terugkijken. Daarna kun je ze alleen terugkijken met een premium account

 9. RTL en zich schamen?
  Het heet niet voor niets een commerciele omroep.
  Men maakt deze kut tv niet met passie voor de kijker. Maar juist alleen vanwege geld en winst.
  Niet voor niets dat ik mijn kabelabonnement al jaren geleden heb opgezegt.
  In het buitenland kun je rustig tv kijken, zonder een cent te betalen. Hier wordt alles dichtgetimmerd dn betaal je voor uiteindelijk commerciele kutprogramma ‘ s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *