Chromecast symbool verschijnt niet

Als je de Chromecast geinstalleerd hebt je op je televisie dan zouden alle computers, smartphones en tablets de Chromecast moeten herkennen. Je kan dit zien aan het Chromecast icoontje wat in bijvoorbeeld Youtube verschijnt.

chromecast-stream-icon-voorbeeld2

Een veelgehoord probleem is dat dit Chromecast icoon niet verschijnt. Er zijn verschillende oorzaken en manieren op dit op te lossen, hieronder een checklist.

 1. Is de Chromecast verbonden met hetzelfde WIFI netwerk als je telefoon of Tablet?
  Als dit Chromecast icoontje niet verschijnt dat bevindt je device (bv smartphone) zich niet in hetzelfde WIFI netwerk als de Chromecast.Controleer of je bij de installatie van de Chromecast het juiste netwerk geselecteerd hebt, en of je telefoon niet toevallig met 3G verbinden is in plaats van de WIFI waar je Chromecast op aangesloten is.Bij gelijke netwerken zal het Chromecast icoontje verschijnen.
 2. Heb je de app waar het Chromecast icoon niet verschijnt al opnieuw opgestart?
  Sommige apps die zoeken bij het opstarten naar de Chromecast. Als de Chromecast op dat momentnog niet opgestart is dan zal het icoontje niet verschijnen.Sluit de app via taakbeheer af en start deze opnieuw op. Taakbeheer start je op een iPhone of iPad via een dubbelklik op de home button. Veeg de app daarna omhoog om hem af te sluiten.Heb je een Android telefoon? Houd dan de starttoets even ingedrukt óf druk op de toets Recente apps linksonder óf houd de homeknop even ingedrukt. Tik op het cirkeldiagram (taakbeheer). Tik op Stop naast een applicatie om deze te sluiten.Dit probleem kun je voorkomen door even te wachten met het opstarten van de app  op je telefoon of tablet totdat de Chromecast opgestart is. Dus eerst televisie even aanzetten, wachten totdat het Chromecast scherm verschijnt. Dan pas de app activeren.  Het Chromecast icoontje zal dan waarschijnlijk wel verschijnen?
 3. Heb je een Android toestel? Er kan een probleem zijn met de Google Play Services.
  Door een bug in de laatste versie van de Google Play Services op Android telefoons verschijnt het Chromecast icoon niet. Je kunt update van dit onderdeel ongedaan maken en verschijnt het Chromecast icoon weer. (Settings -> Apps -> Google Play Services -> Uninstall Updates). Dit probleem is gezien bij Google Play Services versie 9.2.56, vanaf versie v9.6.73 zou dit opgelost moeten zijn.
 4. Gebruik je Microsoft Intune?
  Het programma Microsoft Intune geeft ook problemen met de Chromecast waardoor het Chromecast Icoon niet verschijnt. Microsoft Intune wordt gebruikt door systeembeheerders om Android toestellen te beheren.Het kan helpen om de installatie van het het programma Intune ongedaan te maken.

115 gedachten over “Chromecast symbool verschijnt niet”

 1. geachte heer, mevrouw

  als ik Netflix open zie ik het icoontje met een blauw regenboogje.
  zodra ik daar op klik om te streamen dan mag ik kiezen uit mn mobiel of via chromecast kijken. Als ik voor chromecast kies dan verdwijnt het icoontje en gebeurt er verder niks.
  kunt u mij op weg helpen?
  gr Esther van Alphen

  1. Bij mij werkte het ook niet bij Netflix, maar wel bij youtube etc.
   Heb net in instellingen bij Netflix op de button opnieuw instellen gedrukt. Daarna netflix geopend en toen moest ik opnieuw inloggen en aanmelden en voila, daar was het icoontje weer.
   Geen idee of dit voor iedereen de oplossing is, maar voor mij werkte het. Succes!

   1. Ik had het zelfde probleem,de oorzaak lag bij mij dat de modem op 4,2 en 5 Ghz een signaal gaf toen heb ik de 5Ghz uitgezet er voorloopig nog geen probleem

 2. Hallo Esther, dat is zeker raar. Werkt Netflix wel via een ander apparaat op je Chromecast? En heb je al geprobeerd de Chromecast te resetten (via knopje) of de Netflix app opnieuw te installeren?

 3. Ik heb sinds vandaag de Chromecast, installeren ging vrij vlot Youtube, NPO en eigen video’s van smartfoon naar TV werkten direct door aantikken van een scherm icoon met wifi signaal.

  Echter de nieuwe chromecast app RTLXL lukt mij nog niet in beeld te krijgen op de TV wel speelt een programma op mijn smartfoon af, maar ik kan nog geen functie vinden die het mogelijk maakt om op de TV af te spelen.
  Een medewerker van mediamarkt heeft mij laten zien dat dit rechtstreeks zonder Plex kan via de 3 streepjes, maar bij mij kom ik dan in instellingen van RTLXL. Wat doe ik verkeerd.
  Ter aanvulling ik heb een Samsung Galaxy Trend Plus met android 4.2 en heb mij zelfs bij RTLXL geregistreerd.

  Gerard.

  1. Rechts boven naar de 3 streepjes gaan ,dan naar geschiedenis dan links naar Extensies Naar beneden scrollen dan meer extensies. daar moet dat ikoon van cromecast bijstaan. Succes

 4. Sinds kort kan ook met de app Film1 gestreamd worden naar de chromecast….maarrr helaas, ik zie geen cast-icoontje verschijnen wanneer ik de app Film1 heb geopend:-(

 5. Ik heb sinds vandaag een chromecast maar Youtube, NPO enz. doet het wel maar hoe moet dat met google chrome bij mij staat dat teken er niet waar kan ik die vinden en hoe moet dit?

 6. Netflix casten vanaf mijn telefoon (Android) werkt niet meer. YouTube wel. Ik zit op hetzelfde netwerk en heb de chromecast opnieuw ingesteld

 7. Hoi Dylan,

  Ik heb precies hetzelfde.
  Heb de chromecast al een reset gegeven en de app opnieuw geinstalleerd maar het helpt allemaal niet.

  Heeft iemand hier een idee over.
  Andere chromecast apps van mijn android werken wel gewoon….

  Etienne

 8. Hallo,
  Bij mij verdwijnt soms het chromecast tekentje op me mobiel dan moet ik mijn chromecast weer opnieuw aanmelden bij mijn netwerk. Dat vind ik heel erg vreemd. Chromecast en router staan nog ongeveer een meter bij elkaar vandaan. Er tussen zit een muur en een deur.

  Harry

  1. Dat probleem ik had ik ook. Plotseling gekomen en ook zomaar weer weggegaan. In plaats van de Chromecast opnieuw starten was bij mij de app handmatig sluiten en weer openen voldoende.

  1. Hoi,

   Hier het zelfde probleem. Via laprop op google foto online doet hij het wel. Dan staat het icoon ook boven aan in beeld
   Echter op mijn smart Phone niet
   wie weet een oplossing. Google+ foto gaat het wel goed.

 9. Hoi,

  dank voor de link, de link bracht me bij de site waar ik al vele malen bij uitkom maar bij valt er niets te downloaden. Wel kan ik mezelf een herinnering sturen maar ook daar heb ik niets aan. Ik kom maar niet verder. Overal lees ik chromecastextentie installeren maar kan het nergens vinden. Wie kan mij helpen ??????

 10. Ik heb sinds zaterdag de chromecast en ik heb 1 probleem. Als ik op YouTube een filmpje heb draaien en ik kies vervolgens een ander filmpje, dan stopt het eerste filmpje, dan springt ie 4 a 5 keer tussen het gestopte en het nieuw gekozen filmpje heen en weer en vervolgens speelt ie het oude filmpje weer opnieuw af ipv het nieuwe. Als ik dan de nieuwe vervolgens weer aanklik doet ie het wel. Geen idee waarom of wat ik er aan kan doen dus ik hoop dat iemand me kan helpen!

 11. Ook ik heb problemen met het casten vanaf netflix. In eerste instantie kreeg ik wel het broadcast tekentje in Netflix maar nadat ik dat aangetikt had verdween het tekentje en kon ik niet meer casten. Vanaf You tube heb ik hier echter geen enkel probleem mee.

 12. Afgelopen woensdag werkte alles nog ok, vandaag probeerde ik Netflix te casten en dat werkt niet meer vanaf android en IOS. Via de pc doet hij het wel.
  Netflix al opnieuw geïnstalleerd, hielp niet. Youtube kan ik wle casten. Binnen netflix verschijnt het icoonje om te casten niet meer. Iemand enig idee?

 13. Hoi,

  ik heb nu een tijdje chromecast en in het begin werkte hij perfect. Toen gebeurde er iets (?) waardoor ik hem even opnieuw moest installeren maar weer geen problemen.
  Maar nu werkt hij vanaf geen enkele computer/laptop meer.
  Vanaf telefoons werkt alles nog wel.
  Heb alles meerdere keren opnieuw geprobeerd maar het icoontje verschijnt op geen enkele pc meer.
  (Ja, aangesloten op hetzelfde wifinetwerk en ja, voorheen ging het bij deze (meerdere) apparaten wel)
  Zou iemand kunnen helpen? Tips zijn meer dan welkom..

 14. Ik heb chromecast enkele weken geleden geïnstaleerd en werkte perfect vanaf laptop, desktop, ipad en iphone. Nu wil ik hem gebruiken met de ipad en blijkt in chrome het casticoontje te zijn verdwenen. zowel op de iphone als op de ipad. In YouTube is ie er nog wel. Kan iemand mij helpen deze weer terug te krijgen?

 15. Hallo,

  Sinds gisteren Zo der probleem chromecast geinstalleerd alleen op tv zegt ie klaar om te caste op beide ipads en beide iphones zien we geen blauw cast icoontje ook Stond er eerst in ipad dat slaapkamer zo had ik hem genoemd gereed was en toegevoegd aan mijn apparaten, echter is wr niks terug te vinden alle apparaten zitten op deElfde wifi kanaal .
  Ik heb hem inmiddels 2 x geresset maar nog steedsniks op ipad en iphone wat nu te doen .
  ZEG NIET DAT WIFI KANAAL HETZELFSE MOET ZIJN EN OOK 5 ghz niet want die niet van toepassing en wifi kanaal is het zelfde
  Graag een op.ossing

 16. Ik heb precies hetzelfde probleem,alles werkte prima tot na een dagen. Nu kan k alleen casten met YouTube verder geen enkele app toont het cast vinkje
  Word helemaal gek van en niemand snapt er iets van

 17. Hallo ik had een vraag

  Mij schoon moeder heb zo chromecast gehaald

  We hebben alles aan gesloten de chromecast gaat laden,dat voltooid hij niet.het scherm wordt blauw.we krijgen het opstartscherm niet.het is een grondig tv

 18. ChromeCast app op smartphone:

  Allen het kan zijn dat de ‘cast’ knop mist in bepaalde apps als de ‘ChromeCast app’ zelf niet is geïnstalleerd op je smartphone (te vinden in de PlayStore), mijn ervaring met Android

 19. Ik heb gratis videoland gekregen en speciaal daarvoor een chromecast gekocht om via mijn windows 7 computer ( via chrome) naar films te kijken op mijn TV .Dat Werkt dus niet want silverlight wordt niet meer ondersteunt ?
  Hebben jullie hier een oplossing voor .Of kan ik chromecast via explorer werkende maken met videoland naar mijn TV .
  ( anders zonde van mijn geld)

 20. In het begin werkte het apparaat goed. Na een maand kreeg ik steeds meer en meer gezeik met chromecast. Ik ben momenteel in staat om de chromecast op de grond te smijten. De ene keer werkt die en zonder enige logische verklaring werkt die dan weer niet, bijvoorbeeld als ik van het ene youtube filmpje naar de andere ga. Ineens loopt die vast of is die niet meer te vinden. Momenteel weer. Ik keek net een filmpje op youtube via mijn telefoon, chromecast was beschikbaar maar ik streamde niet. Ik ga vervolgens op de macbook om daarvandaan te streamen, vindt die chromecast niet en via mijn telefoon ook niet meer. Ik word hier gek van. Hoe kan dit?

 21. Een oplossing voor het niet verschijnen van het Chromecast icoontje kan zijn dat je even wacht met het opstarten van de app totdat de Chromecast opgestart is. Dus eerst televisie even aanzetten, wachten totdat het Chromecast scherm verschijnt. Dan pas de app activeren.

  Heb je hem al eerder gestart, dan even via taakbeheer op je telefoon helemaal afsluiten.

 22. Na maanden prima te werken, vertoond Chromecast de laatste weken problemen.
  Het icoontje verdwijnt. Ik kan de boel dan weer resetten (wéér dat rare netwerkpassword ingeven en zo…).
  Maar op de raarste momenten is het icoontje dan weer verdwenen. We hebben speciaal een abonnement Netflix genomen,dus we worden woest als de boel wéér niet wil werken. Ik lees dat het allemaal na de update van de zomer bij veel mensen verkeerd gaat. Klopt dat, of ligt het toch aan de hardware die misschien snel slechter wordt? Het valt me op dat dat Chromecast adaptertje flink heet wordt.
  Als dit zo blijft gaat die Chromecast eruit, zeggen we Netflix op en raden we iedereen die we spreken aan om géén Chromecast te kopen….

  1. Hier precies hetzelfde probleem. De ene keer wel en de andere keer weer niet. Het icoontje verschijnt dan gewoon niet. Nu ook zelfs niet meer na resetten. De volgende dag kan hij het dan wel weer gewoon doen. Niet fijn!

 23. na een goede instalatie wou ik met netflix een film casten naar mijn tv, ik hoor wel geluid maar geen beeld ja af en toe een seconde weet iemand raad

 24. Ik heb een paar weken Chromecast en het heeft goed gewerkt, zowel vanaf iPhone / iPad (beiden iOS 9.1) als vanaf een Macbook Air. Echter sinds een week heb ik problemen met casten vanuit de NPO en de Videoland iOS apps (cast icoontje verschijnt niet). Casten vanuit de YouTube app werkt wel. Ik heb inmiddels alles geprobeerd:
  – wachten tot Chromecast helemaal is opgestart;
  – apps sluiten en opnieuw opstarten;
  – apps verwijderen en opnieuw installeren;
  – devices opnieuw opstarten;
  – reset / opnieuw installeren Chromecast;
  – router reset

  Alles op hetzelfde WIFI netwerk. Op internet kan ik niets vinden. Iemand een suggestie?

 25. Sinds kort heb ik een chromecast. De TV wil ik nu gebruiken als internet tv, dus zonder tv-ontvanger van mijn provider. De beelden via chromecast krijg ik prima te zien , echter geen enkel geluid. Ik cast zowel van tablet als vanaf smartphone. Misschien ligt het aan mijn JVC? Weet iemand een oplossing?

 26. Ik heb nu een paar maanden de chromecast, hiervoor ook speciaal een Netflix abb. afgesloten maar de laatste tijd werkt het niet meer. Ik kan wel verbinding maken met de chromecast via tablet/telefoon maar op tv is niets te zien. Ook een beetje gerommeld met de chromecast die in de tv zit, je ziet dan op de tv het tekentje van verbinden maar daarna niets meer (normaal zie je dan een foto reportage). Ik heb al op internet gezocht maar kan hierover niet vinden. Wie kan me helpen?

 27. Geachte,
  ik heb vandaag de Google Chromecast.com aangeschaft.
  Alles werkt maar het casten (overnemen van het scherm plus geluid) werkt niet. Het geluid doet het wel maar het beeld niet. Beiden staan op hetzelfde netwerk (5 ghz).
  Ik heb d it geprobeerd op 2 televisies (Samsung en Phillips)
  Kunt u mij op weg helpen?

 28. Hallo,

  Ik hen Chromecast nu al een flinke tijd.
  Youtube & Soundcloud werken prima maar Netflix niet.
  Als ik h’m opstart zegt die dat die klaar is om te casten, maar me icoontje is nog zoekende.
  Alles al geprobeerd, apps opnieuw geinstalleerd, gereset.
  Is dit een fout van Netflix zelf??

 29. Ik zie de Chromecast 2 die op mijn 5Ghz wifi verbonden is alleen de apparaten lijst van oa de Chromecast app wanneer ik met mijn Android telefoon of iPad met een ander Wifi netwerk verbinding maak (naar 1 van de 2.4Ghz access points in hetzelfde thuisnetwerk).
  Als ik mijn telefoon of iPad ook op het 5Ghz netwerk laat connecten zie ik op die devices geen Chromecast meer (casten vanuit bv Youtube blijft overigens wel gewoon werken).

  Lang gegoogled, maar kan nergens een vergelijkbare melding vinden. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

  1. Ik heb precies hetzelfde probleem. Overigens ‘ziet’ alleen Netflix de chromecast niet op iPad en iPhone. Ik heb de chromecast afgemeld op 5Ghz en aangemeld op de 2.4 ghz wifi en dan ziet Netflix ‘m wel. máár, dan moet er elke twee minuten, minstens twee minuten gebufferd worden, dus dat werkt ook niet. ik heb ’t probleem pas sinds mn nieuwe Horizon box van Ziggo. voordien werkte het allemaal prima. En inderdaad, geen enkele helpdesk (Ziggo, Google en Netflix) weet wat er aan te doen is….

 30. ’t Is een soort loterij: soms werkt netflix wel met chromecast, maar vaak is het symbooltje verdwenen en werkt het dus niet.

  Gekke is dat op 1 Andriod telefoon het altijd werkt, maar op andere telefoons en de iPad slechts sporadisch. Af en toe geluk en kunnen we casten. Wat is het probleem?

  Zoals anderen ook schreven: youtube cast altijd op alle apparaten, ik zit met alles in 1 netwerk en heb ook alles al geresett en opnieuw geinstaleerd.

  Slecht hoor, hier worden we niet blij van!!

  1. Hier hetzelfde! Om gek van te worden. Iedere keer weer irritant wanneer je geen icoontje hebt en net even lekker te Netflixen. Ik zou het ook niet aanraden om een Chromecast aan te schaffen!

 31. Is het mogelijk om je geld terug te vragen? Ik raad iedereen af om een chromecast aan te schaffen. Hij werkt 90%/99% van de tijd niet met mijn apple producten. Kort om, een regelrechte miskoop!

  1. Ik denk dat die apple producten juist een miskoop waren. ?
   Apple staat er om bekend, dat ze moeite hebben met verbinden met Windows, Unix en Android machines/devices. Gelukkig gaat het steeds beter, maar het werkt nog niet 100%, op verschillende gebieden.

 32. hallo

  ik zat te denken een windows phone te kopen maar kun je die ook met de chromecast besturen? sommige zeggen van wel en sommige van niet

  als het werkt kun je dan ook met de chromecast app werken???

  1. Je kan tubecast van windows gebruiken voor de youtube filmpjes maar verder is het karig. Zelf heb ik een windows phone met netflix maar heb nog geen idee hoe ik deze kan gebruiken icm chromecast. Ben er al weken mee bezig.

   Cheers
   Mart

 33. Zojuist Spotify Premium aangeschaft met het idee dan ook daar gebruik van te kunnen maken via Chromecast maar op één of andere manier werkt dit niet. Tips?

  Het aansluiten op apparaten stukje werkt ook niet.

 34. Ik wil dus gedownloade films afspelen van mijn laptop via Plex casten naar de chromecast op mijn TV, maar op de een of andere manier lukt dit niet. Ik heb de plex media server gedownload en alle films erin kunnen zetten… als ik via chrome plex open kan ik de films zien, maar het lukt niet om dan te verbinden met chromecast. ik heb de extensie wel al op chrome geinstalleerd… wat nu??

 35. Op mijn Samsung Galaxy Grand Prime verschijnt bij de NOS app geen Chromecast 1 icoon.
  Bij NPL,YouTube enz. wel het icoon en daar werkt alles naar behoren.
  Opnieuw installeren helpt niet.
  Op mijn Andoid tablet werkt de NOS app prima.

  1. Wim,

   Ik had dit zelfde probleem ook. Ik kteeg het icoon alleen te zien in gast modus als ik de wifi verbinding verbrak. Ik vermoede een fout in de app van NOS dus ik heb hier email contact over gehad met Publieksreacties@nos.nl
   Dit is het antwoord wat ik kreeg:

   Beste mevrouw/meneer,

   Onlangs heeft u een suggestie geplaatst via onze website. Nogmaals hartelijk dank voor uw mail.

   Er zijn toestellen waar Chromecast niet wordt gevonden in de NOS-app.

   Als dit bij u het geval is, dan kunt u het volgende doen: verbreek de verbinding met het Wifi-netwerk, sluit de app volledig af (door hem te verwijderen uit het taakoverzicht), zet de verbinding met Wifi weer op, en start de NOS-app weer op. Als het goed is, dan verschijnt het Chromecast-icoon.

   Verschijnt het icoon nog steeds niet? Dan kunt u de NOS-app volledig sluiten (door hem te verwijderen uit het taakoverzicht), start de Google Cast-app van Google, en start de NOS-app door deze te kiezen in de Google Cast-app van Google.

   Als uw toestel Chromecast detecteert in het notificatiecentrum, dan kunt u ook het scherm van uw telefoon casten, en vervolgens de NOS-app openen en de video kiezen.

   Wij werken aan de verdere verbetering van de Chromecast-ondersteuning in de NOS-app.

   Met vriendelijke groet,

   Jeroen
   NOS Publieksvoorlichting

 36. Als ik met een Samsung Galaxy Tab S met Android 5.0.2 Chromecast opstart krijg ik de melding: “Scherm is niet geoptimaliseerd voor dit apparaat. De functionaliteit kan verschillen”. Dit scherm kan ik met ok wegklikken.
  Als ik vervolgens het “scherm” van b.v. Horizon go naar TV wil casten lukt dat voor een aantal seconden. Het beeld staat dan stil en tablet loopt vast en start opnieuw op.

  Muziek van spotify met stilstaande beelden kunnen wel naar TV worden gecast.

  Wie kan mij helpen?

 37. Ja, ik heb hetzelfde als veel van de bovenstaande personen. Chromecast werkte aanvankelijk super, ik was zeer enthousiast. Maar sinds een paar weken verschijnt het icoontje alleen nog bij youtube op mijn telefoon. Verder verschijnt het nergens meer, ook niet op mijn pc.
  Apps van telefoon verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Chromecast opnieuw geïnstalleerd. Router een nacht uitgezet. Chromecast op tv aangezet en vervolgens app geopend. Situatie ongewijzigd.
  Krijgen we hier ook antwoord?

 38. Ik heb vorige week Chromecast ook gekocht.
  Aanvankelijk werkte het wel op Windows 10 maar nu geen icoontje meer. Alles geprobeerd (opnieuw installeren e.d.) maar ik krijg het icoontje niet terug. Ik heb de extensie ook geïnstalleerd.
  Op de smartphone werkt het wel.
  Wie geeft raad?

 39. Ik zie de chromecast apparaat niet meer bij staan in de lijst. Dus ik kan de chromecast in de Youtube app niet selecteren omdat i hem niet ziet.

  heb een Windows fhone dus chromecast.com/setup werkt daar daar niet op.

 40. Ik heb 2 dagen geleden mijn cast ingesteld, alles top! Wil ik weer is gaan casten, verschijnt mijn icoon niet meer in beeld, bij geen ene app, ik heb alles al geprobeerd & gezocht op internet… Niks helpt, wat moet ik doen?

  Mvg

 41. Met Ziggo Sport Totaal Go verschijnt het icoontje wel op mijn Huawei P7 smartphone maar niet op mijn Samsung Galaxy Tab
  3 Lite met Android 4.4.4. Beiden zitten binnen hetzelfde netwerk. Ik heb via de Chromecast App schermcasten geactiveerd , op mijn tablet staat dan ” Dit scherm wordt nu gecast”, maar er verschijnt niets op mijn tv. Energiebesparing staat uit op mijn tablet. Ik ben nu enkele uren bezig geweest met alles opnieuw op te starten etc. Ik begin het behoorlijk zat te raken en sta op het punt te switchen naar Apple TV.

 42. Hier idem. Eerste weken werkte het redelijk goed. Nu 9 vd 10 keer is chromecast onzichtbaar. Volgorde in opstart maakt niet uit. Zou graag een oplossing zien of anders product willen retourneren aan mediamarkt.

 43. Bij mij hiuer ook op mijn chromecast 2 om de haverklap is deze niet meer te vinden voor elk apparaat die op zelfde wifi netwerk hangt! Even een vraag hoe stel ik hier vragen? Weet niet hoe aan te melden hier!

 44. Upc draadloos en TP link extender voor versterken draadloos netwerk in het hele huis. Kijken via UPC (Ziggo) = vaak laden en blijven hangen tijdens Netflix films (icoontje is wel zichtbaar). Wanneer ik over schakel (opnieuw installeren GC) naar TP link dan speelt hij wel Youtube maar in Netflix ontbreekt het icoontje. Bij instellingen heb ik dan wel gekozen voor TP netwerk. We kunnen wel naar de maan maar een storingsloze overdracht Google Chroom zit er nog niet in….. Wie kan mij een bruikbare aanwijzing naar oplossing geven?

 45. Is toch erg klantonvriendelijk en zeer onbeschoft om nog steeds geen duidelijke oplossingen te kunnen publiceren,,laat staan een behoorlijk antwoord te geven op al deze klachten,,het lijkt wel of jullie uit Rusland komen ,geen taal of teken,

 46. Beste,

  Ik heb al een tijdje chromecast 1. Werkte prima, maar nu kan ik hbo go niet meer streamen naar tv. Icoontje van chromecast verschijnt niet meer op de hbo go app. Als ik mijn smartphone stream naar tv (dat lukt wel) en dan hbo go open om te kijken op tv, kan ik nog steeds niet kijken, want dan zegt hbo go dat ik het andere scherm moet afsluiten om te kunnen kijken. Ik heb chromecast al weleens uit en aan gezet. Ik heb hbo go ook weleens opnieuw geïnstalleerd, maar niks helpt. Vroeger verscheen het icoontje wel en nu ineens is het er niet meer….wie o wie kan mij helpen??

 47. Ik heb mijn telefoon moeten resetten en nu herkent de iPhone mijn chromecast op tv niet meer. Ik moet een pincode invoeren maar die verschijnt niet op mijn tv want daar staat chromecast gewoon al geïnstalleerd. Hoe krijg ik de verbinding met mijn telefoon weer terug?!

  1. Is je telefoon weer verbonden met de wifi? Als deze van hetzelfde wifi netwerk gebruikt maakt als je Chromecast heb je de Chromecast pincode niet nodig en zal er automatisch verbinding gemaakt worden.

 48. Als ik wil casten zegt er een scherm op tv ineens dat ik verbinding moet maken en dan doe ik dat en dan zegt ie dat er geen verbinding mogelijk is en dat ik mijn wachtwoord moet controleren… Dit terwijl die 100% kloppend is…

  Hoe kan dit?

 49. Als je de chromecast verbind met een 5ghz netwerk, dan werkt het icoontje niet in Netflix op Iphone 6s. Iphone vervolgens verbonden met 2.4ghz, dan werkt het wel weer…..rara

 50. Heb een chromecast 2 in gebruik met een iPad. Ik zie in de app de mooie foto’s van de chromecast die op de tv getoond worden maar er komt geen icoontje bij YouTube e.d.

  Er is dus verbinding en ze zitten op hetzelfde WiFi netwerk……
  De chromecast resetten en opnieuw aanmelden op WiFi helpt maar dat kan toch niet de bedoeling zijn om iedere keer te doen.

  Iemand ervaring hiermee?

 51. Wij kunnen inmiddels naar de maan en terug. Helaas is een constante /degelijke verbinding met de chromecast versie 1 en 2 nog steeds niet mogelijk. (Mijn wifiverbinding is overigens sterk. Als extra nadeel wil hij niet samenwerken met een linksys extender) Bediening is daardoor frustrerend, hoe kan Google zo’n product in de markt zetten.

 52. Idd frustrerend, chromecast 1 stick werkte perfect en al die zogenaamde trucjes met android om Google updates weg te gooien lukt ook niet omdat ik daar de melding krijg niet gemachtigd voor te zijn, op Samsung S6 en op oudere Xperia Z

  Heb inmiddels chrome stick 2 en precies hetzelfde!

  Wat gaat Samsung aan die WiFi software doen ? Iemand ?

 53. Zelfde Wifi netwerk is natuurlijk kul want je router kan dualband zijn terwijl je telefoon enkel de 2,4Ghz ondersteunt. Je wil de chromecast natuurlijk met 5Ghz verbinden wegens stabiliteit en minder interferentie. Dan zie je ineens dat icoontje niet verschijnen op je telefoon dat geen 5ghz connectie kan maken…zo irritant!

 54. Hallo,

  Ik vind het erg frustrerend, dat ik nu op mijn nieuwe laptop bij Netflix geen cast icoontje krijg. Ik kan wel casten vanaf mijn pc met windows 10 vanaf google chrome en youtube, maar niet met Netflix. Met mijn tablet en smartphone lukt het wel.

 55. Had een telefoon met home erop en Horizon go. Dat werkte perfect.Nu een nieuwe telefoon met weer Home erop en horizon go.
  Nu werkt het niet meer, krijg geen icoon bij Horizon go. Wel bij youtube. Is er wat in de updates gebeurd?

 56. Als je niet meer kunt casten ( geen bestemming gevonden) dan moet Chrome compleet en totaal verwijderd en opnieuw geïnstalleerd :

  *Due to changes by Google. You need to stop Google Chrome background services first. In the lower right hand corner of your screen. You should see a Chrome icon. Right click that icon and click “Let Google Chrome run in the background” that should remove the check mark. Next click exit. You may need to restart your computer.
  Go to the control panel, click programs and features, locate Google Chrome and uninstall.
  Delete installation directories C:\Program files\Google or, on 64-bit Windows, C:\Program Files (x86)\Google
  Open File Explorer
  Enable View Hidden Files and Folders.
  Locate folder named “Google” under C:\Users\(account name)\AppData\Local
  Open the Registry Editor by pressing the Windows Key + R type regedit and click OK.
  Locate;
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Google and delete it by right clicking it and selecting delete.
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Google and delete it by right clicking it and selecting delete.
  Click File, Exit
  Restart your PC
  (If you have CCleaner run the registry cleaner and fix selected issues)
  Install Google Chrome

 57. Heb sinds vandaag ook dit gezeik. Alle compatible apps hebben een cast-icoon behalve Netflix. Telefoon en beide Chromecast 2 sticks al herstart, geen resultaat.

  Bij wie moet ik zijn om het op te lossen?
  Volgens mij bij Netflix, maar na lezen van bovenstaande reacties zou het ook een structureel Google probleem kunnen zijn.

 58. Hallo, ChromeCast werkt prima met de verschillende apps en tot voor kort ook met Google Photos, maar nu is het ChromeCast icoontje niet meer zichtbaar in die app op mijn Android telefoon (op iPad wel nog steeds). Ook de Play service is up-to-date, versie 10.2.98. Hoe kan ik weer casten vanuit Photos vanaf mijn Android toestel? Alle apps sluiten en opnieuw opstarten en telefoon helemaal opnieuw opstarten hebben niet geholpen, evenmin bovenstaand advies.

  1. Ik heb ook dit probleem maar dan met alle iOS apparaten in huis en de laptop. Ze herkennen de chromecast niet meer. Bij inpluggen in een andere tv werd de chrimecast voor een minuut herkend en torn verdween het icoontje ook weer..
   Via Google home zag ik toen ook de chromecast staan dus hop ik naar YouTube zag ik t icoontje. Ik direct casten en dat werkte en toen verdween t icoontje weer en kon ik de cast ook weer niet terugvinden in de home app.

   Alleen via 1 Android telefoon die we hebben lukt het nog om te casten die herkend hem vaker maar ook die had een keertje dat die de chromecast niet herkend.

   Wat kan er loos zijn? Foto’s spelen overigens wel gewoon af op de chromecast.

 59. Ik heb een chromecast 1 en die werkt prima met mijn samsung telefoon, cast direct als ik iets aanklik maar mijn tablet samsung met android 4.4.2 maakt verbinding om te casten maar zegt iedere keer dat hij niet geoptimaliseerd is, dus lukt het maar niet. Microfoon staat ook aan op toestemming en geen beperkte modus voor de batterij. Wat kan ik nog meer doen om hem werkende te krijgen. Heb precies dezelfde instellingen als op mijn telefoon, dat snap ik even niet.

 60. Voor de mensen waarbij de netflix app het chromecast icoontje niet wilde laten zien op een android telefoon:

  Ik had dit zelfde probleem. App opnieuw opstarten, uit loggen of zelfs telefoon opstarten werkte niet. Ook als ik de app opstarte via de netflix hielp dit niet.

  Wat bij mij uiteidelijk heeft geholpen is gegevens verwijderen. Dit staat bij de instellingen op je telefoon, dan waarschijnlijk onder apps.

  Succes! 🙂

 61. Sinds een paar weken kan ik op mijn latop (windows 10) met chrome niet meer casten. ‘er zijn geen cast bestemmingen gevonden’ is de melding. Met mijn android telefoon kan het wel dus de chromecast werkt prima. Ik zit met de telefoon en de laptop op hetzelfde wifi netwerk. Ook als ik de firewall uitschakel kan ik niet casten. De app Tubecast op de laptop kan wel casten naar de chromecast. Dus dan denk ik dat het probleem eerder aan chrome ligt dan aan mijn laptop of de chromecast. Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

 62. Hai,
  Ik zit op een camping en daar ondersteunt de wifi niet mn chromecast. Wilde het via het netwerk van mn telefoon doen, maar dat krijg ik niet voor elkaar. Kan dit überhaupt wel? Of zijn mn pogingen tevergeefs? Mvg Tamara

 63. Mijn Chromecast en mobiel zijn beide verbonden met het zelfde netwerk. Wanneer ik iets wil afspelen op mijn staat er dat er geen Chromecast apparaten zijn gevonden?!

  Wie weet wat ik moet doen?

 64. Ik heb een act dezelfde problemen als bovenstaande gevallen.
  Ook bij staat Chromecast wel in mijn lijstje in mijn configuratie , maar als ik dan af sluit met een ik, dan kan hij het apparaat niet vinden. Ook zie ik soms een error 902 voorbij komen.
  Mijn bluetooth werkt ook niet meer.
  Van de ene op de andere dag is het gebeurt.
  Graag hulp?????
  Of een nieuwe update of zoiets?
  Ook zie ik in WiFi modems bij mij in de buurt waar ik twijfels over heb. Sommige staan onbeveiligd open.
  Kan het ook zo zijn dat deze van invloed zijn?
  Want je moet immers eerst onbeveiligd WiFi op. Alvorens je de configuratie uit kunt voeren?
  Ook moet je in dit stadium, je paswoord van je wifinetwerk invoeren. Waarom ik dit aan haal?
  Soms zie ik Chromecast in hetzelfde rijtje staan van wifigebruikers. Met hetzelfde tijdelijke codenummer als mijn Chromecast. Maar dat kan dan helemaal niet, want dan heb ik mijn Chromecast van de stroom afgehaald. Toch zie ik het dan staan. Onveilige situatie dus en het lijkt erop dat iemand bij mij in de buurt aan het hacken is. Kan dit?

 65. Beste google.

  Nu ik met mijn 4g hotspot de Chromecast niet meer kan gebruiken per juni 2017..heb ik op de camping waar ik hem voor heb aangeschaft niets meer aan de chromecast. Hoe gaan we dit oplossen? Ik wil mijn geld terug! Klacht Chromecast en hotspot!

 66. Beste, ik gebruik sinds een jaar met veel plezier mijn chromecast. Zomaar ineens is het icoontje weg. De chromecast zit IOC zelfde WiFi netwerk als alle apparaten, heb de chromecast opnieuw opgestart, alle apps ge-update en opnieuw opgestart, maar niets helpt. Is er misschien nog een tip die ik ben vergeten?
  Grtz, Iris

 67. we casten met 3 apperaten.
  een samsung s7, i-phone en een i-pad 5.
  alle drie zijn goed ingesteld.
  maar komt vaak voor dat er een device geen icoon heeft van chroomecast op het scherm.
  waar kan dit aan liggen?

 68. Zie continue dezelfde vraag als ik heb, maar geen antwoorden.
  2 telefoons, bij de ene werken alle apps, bij de andere alleen de YouTube app. Uiteraard zelfde netwerk en de apps ik-to-date en opnieuw geopend,

  Weet iemand het antwoord?

 69. Sinds vandaag werkt spotify niet met via de chromecast audio. Soundcloud gewoon wel, net zoals altijd spoty gewerkt heeft. De spotify app al opnieuw geïnstalleerd e.d. niets helpt. Wat kan ik doen?

 70. Wat is dit voor rare site: ik lees alleen vragen. Is er geen moderator die helpt?

  Zelfs probleem met de chromecast. Het icoon verdwijnt zomaar van je smartphone.
  Bovendien zie ik dat de wifi verbinding zomaar uit kan vallen (met wifi analyser is er dan helemaal geen ssid van je chromeast meer zichtbaar.) Het enige wat dan nog helpt is de stroomstekker voor 10 seconden uit chromecast trekken.

  Google =evil!

 71. Ik kan via de google chrome app op mijn ipad geen site’s casten? Het icoontje verschijnt niet heb al verschillende dingen geprobeert en niet werkt tot nu toe.

  Iemand die raad weet?

 72. Sinds vandaag ben ik op twee verschillende Android toestellen wel verbinding via de Home app, maar ik krijg nergens een cast icon. Niet bij Ziggo Go, niet bij Netflix, niet bij NPO Start. Nergens. Ik lees nu net de aankondiging op support.google.com dat ze “aware” zijn van een probleem. Maar is dat probleem ook mijn probleem? En wanneer is de oplossing klaar?

 73. Hallo,

  Ik zie het logo wel in de Netflix app maar niet in de NOS app. Allerlei tips & tricks al uitgeprobeerd zonder resultaat. Iemand een oplossing?

 74. Dus mensen (zoals ook ikzelf) kopen een Chromecast welke vervolgens niet naar behoren werkt (zo ook die van mij niet) en dan zoek je het maar lekker uit, het geld is toch al binnen.

 75. Bij mij werkt het ook niet in de google foto app via mijn ipad. Andere apps zoals netflix, youtube etc. wel. Op mijn mobiel werkt het wel in de google foto app. Nu heb ik alles al geprobeerd maar niks werkt. Heeft iemand een oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *