Hoe kan je Chromecast uitzetten?

De Chromecast kent geen aan- en uitschakelaar. Als hij verbonden is met een stroombron dan staat de Chromecast automatisch aan.

Bijna alle moderne televisies hebben tegenwoordig een USB aansluiting. Als je de Chromecast via die USB aansluiting met je televisie hebt verbonden dan zal de Chromecast aangaan zodra de televisie aanstaat. Deze manier van aansluiten heeft de voorkeur. Je hebt dan de meegeleverde stekker niet nodig. Je sluit het snoertje van de Chromecast aan op de USB aansluiting. Als je de televisie uitzet dan gaat de Chromecast ook automatisch uit.

Als je de Chromecast via een stekker rechtstreeks op het stopcontact is aangesloten (bijvoorbeeld omdat je televisie geen USB aansluiting heeft) dan kan je de stekker uit het stopcontact halen om de Chromecast uit te zetten.

Als je iets anders dan de Chromecast op je televisie wilt kijken dan wissel je van HDMI kanaal. Dit doe je meestal met de afstandsbediening van je televisie.

33 gedachten over “Hoe kan je Chromecast uitzetten?”

 1. Als ik op andere wijze dan via chromecast tv wil kijken lukt het mij niet een andere hdmi-ingang te selecteren; m.a.w. hij blijft verbonden met de hdmi-ingang waarop de chromecast is aangesloten. Hoe los ik dit op?
  Bvd

 2. Wij hebben het zelfde probleem! Net 1 dag aangeschaft en kunnen onze smart tv niet meer gebruiken!
  Kan er niets op internet over terug vinden.
  Ook niet bij Chrome cast zelf ! Weet ook niet hoe tv kan kijken via chromesact!

  Hoe kan ik dit oplossen?
  Bvd

   1. Bepaalde apps zoals de Eurosport Player bijvoorbeeld kunnen niet rechtstreeks verbonden worden van de iPad naar de televisie. Dat lukt met de Chromecast wel. Dat is mijn reden waarom dat ik de Chromecast erbij heb gekocht.

   2. Hoi Bert,

    Ik heb de chromecast gekocht omdat de apps op de smart tv niet altijd werken. Netflix bijvoorbeeld. Ik heb een samsung TV en mijn type wordt niet ondersteunt. Vandaar….. Op de chromecast werkt alles. En zoeken gaat ook veel makkelijker. Gelijk vanuit google een app installeren. Heerlijk.
    Groetjes Collin.

   3. Omdat de apps niet worden ge-update en software van tv wel. Dus dan moet je streamen omdat apps op tv t niet meer doen…..logisch toch? (Balen dus….van je smart tv)

 3. Op mijn 2e TV heb ik Chromecast 2. Dit werkt goed met mijn Samsung galaxy S6.
  Als ik met de S6 naar mijn 1e (smart) TV iets wil streamen geeft de S6 alleen de keuze via Chrome cast maar deze is geplaatst op mijn 2e TV.
  Is de installatie van de Chromecast app. zo ingesteld dat je met je smartphone alleen nog maar kan casten/streamen met chromecast en andere mogelijkheden van samsung zelf blokkeert?
  Heeft iemand een idee?

 4. Je kan via de chromecast app op je device (tel of tablet) het casten geforceerd stopzetten. Fysiek uitzetten kan alleen als je de spanning eraf haalt.

 5. Ik heb ook net hetzelfde voor, ik moet telkens het USB kabeltje van de chromecast uittrekken als ik terug wil tv kijken. Echter het geluid regelen via de tv gaat dan weer wel…

 6. Ik heb ook een probleem. Ik stream een serie van Netflix die ik via chromecast op de tv bekijk . Dit doe ik met mijn telefoon. Als de aflevering is afgelopen is dat dat symbooltje voor het stopzetten van de streaming weg. Ik kan dan op geen mogelijkheid mijn serie stopzetten, met gevolg dat ik de volgende dag tig afleveringen verder ben! Dit gebeurd niet altijd, soms is het symbool er wel, en kan ik de serie normaal afsluiten. Ik heb ten einde raad de chromecast maar uit de tv getrokken. Maar er moet toch een makkerlijker manier zijn?

  1. @whisper, als je inlogt op je netflix account via een browser dan kan je daar het automatisch doorstarten van series uit zetten. Dan is de helft van je probleem opgelost.

  2. @whisper, de andere helft van je probleem kun je toch oplossen met de google Home app (voorheen google Cast of Chromecast app). Los van een app die het casten is begonnen, kan ik daar mijn cast-apparaten beheren en ook een lopen cast stoppen.

  3. Google home openen daar kun je altijd de huidige cast vinden . Je kunt rechts boven een icoontje vinden voor de eventuele andere apparaten in je netwerk .
   Je moet google home zien als het werkgeheugen van je chroomcast.
   Ook als je met een tweede eigen telefoon op je wifi inlogt gebruiken jullie op dat moment de Google home van dat wifi netwerk met toestemming natuurlijk.

 7. Als er problemen zijn met Netflix kun je via Netflix->contact-> die mensen bellen en zij kunnen je met alles helpen… heel erg handig… want ik kon eerst ook alles zien behalve Netflix en nu werkt alles weer.

 8. Heel vervelend dat je chromecast NIET kan uitzetten. Telkens als ik een filmpje bekijk, komt er op me scherm dat ik de pincode moet invoeren zodat het apparaat verbonden kan worden. Ik wil dat helemaal niet en het gaat maar niet weg. En dus nu kan je het ook nog eens niet uitzetten. Dit geld voor mijn telefoon en tablet.

 9. Mijn vraagis:
  Stel ik sluit de Chromecast audio aan op mijn Denon reciever.(oud model)
  Stel hem af op Radio 1.
  Wanneer de reciever uitzet daarna weer aanzet, blijft deze dan op Radio 1? Of moet ik telkens afstemmen middels mijn Iphone?
  Alvast met dank en vr. gr.

  George

  1. Ik heb ook een HDMI splitsen met afstandsbediening gekocht Het is een investering maar wel minder chaotisch en je Chromecast Google Assist kan de televisie wel op zichzelf overnemen alleen weer terug naar de televisie moet je dan toch met de afstandsbediening van de splitter

   En geeft toe Het is leuk omdat deze antwoorden kleurrijker zijn dan die van deGoogle helpdesk;-)

 10. Ik zet mijn chromecast nooit uit want dan kan ik geen netflix films meer aanzetten via spraak naar de google assistent die draait op een raspberry pi.

  Wel grappig om te zien dat de meeste reacties op dit artikel over het algemeen simpele helpdeskvragen zijn. Ik zou dat soort vragen zelf liever stellen waar je door google medewerkers geholpen zal worden en niet allerlei, ongetwijfeld goed bedoelde, reacties krijgt van random mensen.

 11. Google home openen daar kun je altijd de huidige cast vinden . Je kunt rechts boven een icoontje vinden voor de eventuele andere apparaten in je netwerk .
  Je moet google home zien als het werkgeheugen van je chroomcast.
  Ook als je met een tweede eigen telefoon op je wifi inlogt gebruiken jullie op dat moment de Google home van dat wifi netwerk met toestemming natuurlijk.

 12. Chromecast heb ik aangesloten op de soundbar van de tv. Dan hoeft de tv niet aan als internetradio aanstaat. En met de afstandsbediening van de soundbar net je de Chromecast ook meteen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *