Youtube op televisie kijken

Wil je Youtube videos op je televisie afkijken? Bijvoorbeeld tekenfilms voor je kinderen of zelf vlogs van Youtube op televisie afspelen?

Dan is de Chromecast de oplossing. Hiermee kijk je eenvoudig Youtube op je televisie.

Installatie Chromecast

De installatie is eenvoudig en hier heb je geen technische kennis voor nodig. De Chromecast sluit je aan op de televisie via een vrij HDMI poort. Alle televisies hebben tegenwoordig een HDMI aansluiting, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Via een eenvoudige installatie via je computer, telefoon of tablet is de Chromecast binnen 5 minuten klaar voor gebruiken.

Youtube op televisie

Als je Chromecast aangesloten is op je televisie dan kan je direct Youtube afspelen op je televisie. Dit doe je via je telefoon; iPhone of Android dat maakt niet uit. Je kunt ook via je tablet of computer Youtube op je televisie afspelen. Wat jij wil.

Je hoeft hiervoor niets in te stellen op je telefoon. Je hebt alleen de Youtube app nodig, maar die heb je natuurlijk al. Als de Chromecast aanstaat en je start de Youtube app op dan krijg je de mogelijkheid om de gekozen Youtube video op je televisie af te spelen. Hiervoor komt er een icoon in beeld.

chromecast-youtube2

Druk op het icoon en Youtube wordt afgespeeld op je televisie.