Chromecast aansluiten zonder wifi

Het was alleen mogelijk om de Chromecast via een WIFI netwerk te gebruiken. De Chromecast is draadloos verbonden met het internet. Via je telefoon, computer of tablet zorg je ervoor dat de Chromecast afspeelt wat je wilt.

In sommige situaties was het onhandig dat de Chromecast alleen maar draadloos werkte. Bijvoorbeeld als er geen WIFI beschikbaar was of als de ontvangst door je Chromecast slecht was. Er zijn ook WIFI netwerken waar er ingewikkelde procedures zijn om in te loggen. Dat werkte ook niet lekker samen met de Chromecast.

Hier is nu een oplossing voor. Via een aparte ethernet adapter kan je de Chromecast nu op een bedraad netwerk aansluiten. Zo heb je geen WIFI meer nodig om je Chromecast toch te kunnen gebruiken.

chromecast-ethernet-adapter

chromecast-ethernet-adapter2

De Chromecast adapter wordt aangesloten op de USB aansluiting van de Chromecast. De adapter sluit je ook op het stopcontact aan en ook de ethernet netwerkkabel heeft een aansluiting.

De adapter is op dit moment alleen te koop in Amerika. De kosten zijn daar 15 dollar. Het is nog onbekend wanneer de Chromecast adapter in Nederland verkrijgbaar is.

8 gedachten over “Chromecast aansluiten zonder wifi”

 1. Enig idee wanneer deze adapter ook in Nederland verkrijgbaar is? Hij is nu (eind augustus 2015) alleen te koop via de google store, en volgens mij alleen voor inwoners van de USA. Ik zou deze adapter, of een alternatief, graag ook kunnen kopen in Nederland!

  1. Hoi,

   TER INFO GROMECAST 2 WIFI VERBINDEN.

   Als je table/ mob je scherm wilt delen via cromcast om bij voorbeeld upc/ ziggo horizon app om tv door sturen naar tv. DUS KIJKEN OP TV ZONDER UPC BOX OF COAX KABEL KAN JE DIT ALLEEEN VIA 2.4 GHZ EN ALLE AP MET CAST ONDER STEUNEN KUNEN DIT. PLUS ZIT JE ROUTERING KANAAL 1 MINDER STORING VAN BEELD EN GELUID.

   PUNT 2.

   IN JE NETWERK ZIT ER NU OOK 5 GHZ.

   OP DIE NET WERK KAN JE CROMCAST 2 VERBINDEN EN OOK APPS ONDERSTEUNEN DIT.
   MAAR JE SCHERM tablet/ mob KAN JE NIET DOOR DELEN…. HEB ER GEEN VERKLARING VOOR.

   IK HOOP DAT DE NIEUWE APDAPTER MET EHTERNET DIT PROBLEEM VERHELP.

   MET BEELD EN GELUID STREAMEN naar tv KOST VEEL SINGAAL WIFI STREAMEN

 2. Ik heb mij de chromecast aangeschaft om op vakantie met de camper bv Netflixs te kunnen bekijken op tv via mijn mobiel internet. Ik hoop dat dat in de toekomst wel kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *