Chromecast op beamer aansluiten

Het is mogelijk om de Chromecast op een beamer aan te sluiten. Heb je een beamer met een HDMI aansluiting dan zal de configuratie geen verschil maken met de aansluiting van de Chromecast op je televisie. Zorg er wel voor dat je beamer het geluid op de juiste manier afspeelt. Misschien heb je daar nog externe speakers voor nodig.

Chromecast aansluiten op beamer zonder HDMI poort

Heb je een beamer zonder HDMI aansluiting waar je de Chromecast direct op wil aansluiten? Dan is het iets ingewikkelder, maar het is nog steeds mogelijk. Wel met wat extra hulp.

Je hebt een HDMI naar VGA converter nodig + een HDMI female/female koppelstukje. Hiermee kun je de Chromecast alsnog op de VGA beamer aansluiten. Zie ook onderstaand schema.

chromecast-via-beamer
(afbeelding met dank aan www.head4space.com)

Je speakers sluit je aan op de HDMI naar VGA converter.

Bij bol.com is deze HDMI-VGA converter te koop. Deze heeft male VGA stekker die in je beamer kan. Aan de andere kant een female HDMI stekker, daar kan je Chromecast dus in.hdmi-vga-converter-bol

20 gedachten over “Chromecast op beamer aansluiten”

 1. Kan ik een video op mijn computer afspelen en deze met chromecast via de beamer bekijken? (En zit daar vertraging in? Ivm de audio die aangesloten is op de computer)

  Tnx !

 2. Mijn Acer beamer heeft gewoon 2x een HDMI aansluiting, dus aansluiting voor de chromecast was voor HD beeldweergave appeltje eitje. Maar nu nog het geluid via mijn home theater set. Hoe krijg ik dat geregeld? Iemand?

 3. Ik heb mijn chromekast aangesloten op een aten hdmi splitter. D.m.v de bijgeleverde aten afstandsbediening kan ik switchem tussen de asngesloten apparaten. Het geluid van mijn tv loopt via mijn bose systeem.
  Hoe krijg ik het geluid via de chromecast op mijn bose systeem.
  De andere apparaten, een mediaspeler, Sonos en tv lukt wel om geluid af te spelen via mijn bose systeem.

  Iemand een idee?

  1. Dat kan op verschillende manieren.

   Ten eerste kan het als de Chromecast is aangesloten op de tv (geluid gaat via tv naar versterker). Nadeel, je tv moet aan staan.

   Ten tweede kan het d.m.v. een HDMI naar VGA + audio adapter. Je sluit daar je Chromecast op aan en sluit de adapter met een jack kabel op je versterker aan. (VGA gebruik je niet, heb je ook niet nodig natuurlijk want je wilt alleen geluid)

   Misschien kan het ook op een derde optie, maar ik ga er van uit dat je versterker dit niet heeft: je Chromecast op je versterker aansluiten.
   Sommige versterkers kan je via HDMI aansluiten op je tv. Je sluit dan al je HDMI apparaten op de versterker aan, i.p.v. op de tv.
   Je kunt zo dus je Chromecast direct laten afspelen op je versterker (zonder tv natuurlijk).
   Ik gebruik dit zelf regelmatig en het is idiaal. (Maar goed als je al Sonos hebt kan je dit natuurlijk al)

  2. Dat kan met een switcher met aparte audio afsplitser.
   Bijv de connect 421 UHD van Marmitek. Hier sluit je al je HDMI bronnen op aan, dan met HDMI kabel naar TV en met optisch kabeltje naar je stereo… Ondersteunt zelfs ARC (audio return channel), dus geluid loopt synchroon met beeld !

 4. Hanidge info, bedankt! Hoe wordt de voeding van de Chromecast geregeld? Is het voldoende als de beamer een USB-aansluiting heeft, of moet dat nog een speciaal type USB zijn?

  1. dit is heel gemakkelijk eerst in chrome een site openen
   dan naar instellingen gaan dan casten
   klik dan op aparaat casten daar staat buraublad
   dan op delen klikken de pagina minimaliseren en klaar

 5. Hoi, Chromecast aangesloten op mijn beamer en deze geeft ook geluid. Dat geluid wil ik via mijn 2 Xtreme 2 boxen hebben. Zou met een AUX kabel kunnen, maar doe dat liever via BT doen. Iemand ervaring mee?

 6. Ik zie bruikbare tips maar mijn situatie is net anders. Ik heb chromecast ol tv. Vanaf telefoon kan ik casten zonder problemen. Maar ik wil het geluid vanaf telefoon met mini jack naar een versterker ingang leiden. Echter, als ik naar de tv cast valt het geluid op mijn telefoon weg… Is dat op.te lossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *