Werkt de Chromecast zonder USB of HDMI aansluiting?

De Chromecast wordt aangesloten op een vrije HDMI aansluiting van je televisie. Zonder HDMI werkt de Chromecast dus niet.

De Chromecast heeft daarnaast nog een stroomkabeltje. Deze zorgt ervoor dat de Chromecast voldoende power heeft om te kunnen werken. Deze kan je op de USB aansluiting van je televisie aansluiten.

Heb je geen USB aansluiting? Geen probleem! Er wordt ook een stekker meegeleverd zodat je de Chromecast toch kan gebruiken. Je hebt hiervoor uiteraard wel een vrij stopcontact nodig.

13 gedachten over “Werkt de Chromecast zonder USB of HDMI aansluiting?”

 1. Goedendag,

  Ik heb de chrome cast aangeschaft, maar heb geen vrije HDMI ingangen op mijn audio systeem, is de chromecast dan nog wel te installeren, bijvoorbeeld via een HDMI splitter?

 2. Ik heb een AV9 Arcan voorversterker. Deze stuurt de beamer aan via HDMI, én de (8 avtieve) speakers. Kort geleden ontdekt dat de HDMI ingangen van deze versterker geen audio ondersteunen (dus alleen video) en dat Audio op een andere ingang via 2 tulpjes analoog aangevoerd moet worden.Kan de Chroomcast ook een analoog audio-signaal (bv. via mini-jack naar 2 tulpjes) leiden?
  (of heeft u een andere oplossing)
  Alvast bedankt voor antwoord,

  vr.gr.
  Frank Bijlefeld

  1. Als je geen hdmi aansluiting hebt dan kan je via een omvormer alsnog de chromecast aansluiten. Deze heeft aan 1 kant een hdmi poort voor de chromecast en aan de andere kant een uitgang voor de rood wit en gele kabeltjes die naar je tv gaan.

   1. Beste Aron,
    heb nu deze omvormer. Sluit ik Chromecast direct aan op mijn smart Tv dan wordt deze chromecast gevonden en kan dan via mijn laptop casten. Sluit ik de chromecast aan op de omvormer en stop ik de rood/wit/gele kabeltjes aan op mijn beamer of versterker dan kan mijn laptop de chromecast niet vinden. Klopt dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *