Hoe kan ik de Chromecast resetten?

De Chromecast kan je resetten door het kleine knopje op het apparaat 15 seconden ingedrukt te houden. Na deze tijd zal het beeld zwart worden en kan je het knopje loslaten.

chromecast-resetten

Zodra je dat gedaan hebt zal de Chromecast installatie opnieuw starten.

57 gedachten over “Hoe kan ik de Chromecast resetten?”

  1. Het helpt ook wel eens dat je een andere of betere tv koopt,
   Ik had toen een vrij dure tv van philips maar die was ook zo traag als het maar kan.
   We hebben nu een Panasonic en een salora tv maar werkt perfect.

   1. Dat kanniet met de home app!
    vertel anders maar hoe.
    De hele installatieprocedure verloopt “automatisch” tot de melding dat chrome cast niet kan worden gevonden en een vaag ICT nerd verhaal komt over allerlei instellingen aan de router. Dat moet toch gebruiksvriendelijker kunnen

 1. Na reset onmogelijk weer te koppelen aan de wifi-router. Reset gedaan omdat CC sinds een paar weken continu vast loopt. Stiekem een update gehad die niet lekker loopt ??? Waardeloos…

  1. Hoe check ik dat? Want ik word helemaal tam van t ding. Heeft wel eens een helder moment en dan kan ik casten, maar meestal niet. Cast via iphone of windows laptop, vriend die op hetzelfde wifi netwerk zit met android ondervindt geen problemen.

 2. Waardeloos apparaat! Soms werkt een tijdje, maar meestal doet chromecast echt helemaal niets. Mijn telefoon en tablet kunnen via de chromecast app dat ding helemaal niet vinden. Vaak moet ik dan weer een reset doen, en werkt het heel even. Maar wat een klote ding zeg. GVD

 3. Wat een pleuris ding, je geeft er klauwen met geld aan uit als zowel netflix, ziggo go en dat ding zelf en het werkt voor geen eene flikker. Meestal heb je heel even verbinding waardoor je blij bent dat je ongestoord iets kan kijken en dan plots halverwege gaat het helemaal mis. Kan je weer lekker sodemietteren met resetten en verbinding maken wat toch nooit lukt.

  Zorg voortaan dat je shit werkt voordat je het verkoopt.

   1. Had ook nooit problemen. Tot ik een nieuw modem aansloot en dus een ander netwerk heb. Met geen mogelijkheid krijg ik na resetten en google home mijn chromecast op het nieuwe netwerk.
    Ik wordt hier helemaal gek van.

 4. Ik heb div toestelken, iphone en android en op elke besturing andere problemen, chromecast dingetje gedraagt zich verschillend de 1 kan niet verbinden en de ander moet steeds opnieuw worden gereset , serieus waardeloos.

  1. Als je hem goed installeert werkt ie voor het leven. Ben ik met je eens als je ook iets verkeerd doet qua instal dan stoort ie indd,
   Echt een super uitvinding!!!

 5. Waardeloos apparaat!!!
  8 van de 10 keer wordt de Chromecast niet gevonden. Opnieuw naar fabrieksinstellingen zetten en app installeren werkt ook niet. Zit op de 2.4Ghz band en router is competible. Geen toestel kan hem dan vinden.
  Kortom…..de miskoop van 2017!!!

 6. Pathé, Netflix en videoband gaan prima, vanaf mm Samsung tablet maar fitchanel helmaal niks. Is 1x gelukt maar na de update nadat. Iemand tips

 7. Waardeloos apparaat.
  Installatie gaat probleemloos.
  Maar dan… Soms perfect. Meestal drama. Cast-icoontje verschijnt niet op je smartphone of tablet.
  Uur later werkt het weer.
  Een product waarvan blijkbaar de software niet in orde is.
  Aan een onbetrouwbaar apparaat heb je niets.
  Miskoop , gauw teruggestuurd.

 8. Hi,

  Ik heb een probleem ik heb per ongeluk de netwerken van de chromecast gegooid en nu kan ik de chroomcast niet meer resetten naar fabrieks instellingen. Ik wil namelijk 2 verschillende instellingen met 2 verschillende wifi connecties hebben. een voor binnen in huis en een voor in de tuin. dus ik wil hem helemaal opnieuw installeren alsof hij voor het eerst aan de tv hangt en voor het eerst het netwerk ziet. kan iemand mij helpen?
  Gr Nicole

 9. Geen signaal. App vindt chromecast, tv ook, geeft zelfs aan Chromecast op HDMI4. Instelling loopt goed tot hij om code vraagt ja of nee. Code niet zichtbaar op tv. Chromecast geeft geen signaal door. Reset helpt niet.

 10. Mensen, na grote ergernis van de Chromecast die het plotseling niet meer deed heb ik mijn probleem gevonden. Het us een grote kans dat vele mensen het zelfde probleem hebben.
  Mijn Chromecast kon geen connectie maken en gaf zwart beeld op de tv. Oranje led knippert.

  Ik dacht alles geprobeert te hebben. Ook resetten werkte niet. Ik was in staat een nieuwe te kopen kopen today ik ging kijken wat voor voeding hij krijgt. 5 volt. Zelfde als je telefoon lader. Toen ik deze telefoon 5v USB adapter ging gebruiken was het probleem opgelost. De chromecast adapter is dus defect geraakt omdat deze altijd aan het net zit.

  1. Dag Peter, ik loop ook te klooien met een nieuwe Chromecast, terwijl de oude altijd werkte. Ik heb echter geen USB uitgang op mijn tv. Zou dat bij mij dan daardoor echt niet gaan werken?

  2. Wonderbaarlijk, maar dit blijkt te werken! Dank voor de tip!! Heeft het nut na enige tijd de stekker weer om te wisselen met het origineel?

 11. goeden middag,
  Het lampje blijft branden, en het knopje indrukken helpt ook niet. Blijft nog steeds branden. Wel jammer want ik ben er wel te vrede er deze Chromecast.

 12. Wat een ongelooflijk kut apparaat is dit zeg. De meest uiteenlopende foutmeldingen m.b.t het WiFi netwerk verschijnen om de haverklap. Echt verschrikkelijk frustrerend.
  Plug je een Apple tv in: binnen een mum van tijd cast je.
  Chromsecast: waardeloze troep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *