Kan je meerdere Chromecast tegelijk gebruiken?

Het is mogelijk om meerdere Chromecasts naast elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld één Chromecast in de woonkamer en een andere Chromecast in de slaapkamer. Deze gebruiken dan allemaal hetzelfde wifi netwerk.

Bij het afspelen van een video via de Chromecast zal je smartphone of tablet vragen welke Chromecast je wilt gebruiken.

De Chromecast zijn alleen geactiveerd als de televisie aan staat (als je de USB aansluiting op je televisie gebruikt).

 

 

25 gedachten over “Kan je meerdere Chromecast tegelijk gebruiken?”

 1. Kun je ook voorkeuren voor een chromecast vaststellen? Heb er twee maar wil alleen de slaapkamer chromecast terwijl hij de chromecast van de woonkamer vooral lijkt te onthouden?

  1. Als je de Chromecast via de USB aansluiting van je televisie aansluit dan gaat deze alleen aan als de televisie ook aanstaat. Op deze manier heb je altijd alleen de gewenste Chromecast online.

  2. Wij hebben hetzelfde probleem, twee chromecasts, eentje in de eetkamer en eentje in de woonkamer, allebei aangesloten op ons WiFi KPN netwerk. Wanneer we een video o.i.d. willen afspelen, staat alleen de eetkamer vermeld, de woonkamer is wel gelinkt, maar kan niet gekozen worden. Hoe is dit te verhelpen?

  1. Hallo Tobias – dit is helaas nog niet mogelijk. Je kunt maar naar één Chromecast tegelijk casten. Je moet de eerste verbreken om een andere te selecteren.

   1. Tobias en Hans,

    Dit kan je realiseren door in chrome browser naar instellingen te gaan en vervolgens meerdere personen aan te maken.
    Ik noem deze personen dan tv 1 en tv 2.

    Open en nieuwe tab en kies een persoon ( tv ).
    Vervolgens het klik je op het cast symbool en kies je de chrome cast die je de tab wilt laten weergeven.

    Wij draaien hier meerdere tv’s tegelijk vanaf 1 computer.

    Met vriendelijke groet,
    Patrick Swart
    Hulpbijopstarten.nl

    1. Hallo Patrick,

     Ik wil voor een bedrijf op 4 verschillende beeldschermen hetzelfde beeld streamen, u zegt dat dit mogelijk is via Chromecast? of zijn er andere opties.

   2. nee dat is niet zo,
    je kan naar meerdere casten.
    de manier is:
    je maakt meer gebruikers op je chrome .
    deze kun je dan naar de bewuste chromecast sturen.
    dus user 1,…2…3…4…
    je moet dan wel 4 keer de beelden sturen.
    en dit van een computer naar meerdere chromecasts

 2. Waarom zien alle gebruikers in het netwerk (3 tablets binnen het gezin) een icoontje op hun android device staan dat 1 gebruiker aan het streamen is? Valt dat uit te zetten?

 3. Is het ook mogelijk om een chromecast in de woonkamer te hebben en 1 in de slaapkamer maar op verschillende netwerken? Maar wel via 1 apparaat te bedienen?

 4. Kan volgens mij wel maar moeten die netwerken wel vanaf dat apparaat bereikbaar zijn … neem aan dat je 2 wifinetwerken thuis hebt … kan dan alleen streamen naar het netwerk waarmee je verbonden bent

 5. Hallo,

  Ik en mijn onderbuur hebben beide een Chromecast die gebruik maken van hetzelfde WiFi netwerk. Nu staat op de Google Chrome app alleen zijn Chromecast aangegeven. Ik zie ook nergens een optie om die van mij in te stellen, hoe moet ik dit doen? Want hij maakt nu constant verbinding met de verkeerde.

 6. We hebben op de zaak 2 chromecasts hangen het lijkt steeds of er 1 de ander overruled. Dat wil zeggen dat we na een tijdje de 2de chromecast niet meer kunnen selectere om naar te streamen, Ze zitten beide op hetzelfde netwerk en ze hangen ongeveer een 30m uitelkaar. Iemand ervaring met dit probleem?

 7. Je kunt 1 Chromecast zowel vanaf je telefoon, je computer of tablet aansturen, wie het eerst cast is het eerst in de wachtrij. (YouTube).
  Je kunt daarentegen 2 Chromecasts niet gelijktijdig met 1 apparaat aansturen.

 8. Hallo,

  Ik zit hier even met een lastig probleem. Ik lees overal op internet dat Multicast nu mogelijk is voor de Chromecast Audio, maar de functie zoals men deze omschrijft is niet mogelijk bij mij.

  App. versie: 1.26.709 (laatste)
  Chromecast versie: 1.28.1000555

  Het aanmaken van groepen is dus niet mogelijk.
  Iemand een idee?

  GR. Richard

 9. Hi,

  Ik heb een probleem ik heb per ongeluk de netwerken van de chromecast gegooid en nu kan ik de chroomcast niet meer resetten naar fabrieks instellingen. Ik wil namelijk 2 verschillende instellingen met 2 verschillende wifi connecties hebben. een voor binnen in huis en een voor in de tuin. dus ik wil hem helemaal opnieuw installeren alsof hij voor het eerst aan de tv hangt en voor het eerst het netwerk ziet. kan iemand mij helpen?

  gr Nicole

 10. ik heb 1 chromecast in de ene slaapkamer, werkt prima. 2e gekocht voor andere slaapkamer, werkt niet…Zegt “controleer de internetverbinding”
  Beide chromecasts op 1 wifi netwerk zou moeten kunnen toch..?
  gr. Arjan

 11. Ja dit kan!
  – Open de chomecast App. (Ik deed het via mn telefoon Android.)
  – Ga naar account.
  – instellen of toevoegen.
  – Speakergroep maken.
  – Selecteer gewenste apparaten.
  – Geef een naam.
  – Opslaan.
  – Open bijv Spotify.
  – Je zal zien dat er een extra apparaat beschikbaar is. Dat is de speakergroep die je net hebt gemaakt. Selecteer speakergroep. Je apparaten kan je ook nog steeds afzonderlijk van elkaar afspelen.

  Veel plezier!

 12. Hallo,
  Wij hebben 2 Chrome cast, 1 in de woonkamer en 1 op de zoon zijn kamer, nu ondervinden wij als de zoon op zijn kamer kijkt , ik zelf bijna niet meer kan casten , films haperen constant en wanneer hij Netflix kijkt slaat mijn tv ook op Netflix , wij zitten op de zelfde WiFi , hoe kan ik dit oplossen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *