Zit er een wachtwoord op de Chromecast?

Nee, de Chromecast kent geen wachtwoord. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot het wifi netwerk waar de Chromecast mee verbonden is. Dat netwerk kan natuurlijk wel beveiligd zijn met een wachtwoord, maar dat heeft niets met een wachtwoord op de Chromecast te maken.

Er bestaat wel een pincode voor de Chromecast. Die is bedoeld om mensen zonder toegang tot het wifi netwerk waar de Chromecast op aangesloten is toch de Chromecast te laten gebruiken. Dit wordt de gastmode van de Chromecast genoemd. Maar als je gewoon op het wifi netwerk van de Chromecast zit heb je die dus niet nodig.

12 gedachten over “Zit er een wachtwoord op de Chromecast?”

  1. Als je buren je draadloze netwerk inderdaad gebruiken, dan werkt Guest Mode ook niet… helaas.

   Enige wat je wel kunt doen is het wachtwoord van je draadloze netwerk veranderen zodat ze niet meer op je draadloze netwerk komen.

 1. Ik zit in een studentenhuis we delen de wifi met z’n allen. Nu krijgt iedereen meldingen van mijn chromecast en kan het elke keer uitzetten enzovoort… is er echt geen oplossing voor?

 2. Ik zit ook in een studentenhuis en deel mijn WIFI met meerdere mensen. Nu krijgt iedereen die op dit WIFI netwerk zit een melding wanneer ik iets stream. Dit geeft hun ook de mogelijkheid om iets te pauzeren, geluid uit te zetten etc. Dit vind ik uitermate irritant. Graag zie ik hier dan ook een oplossing voor, ander word het gebruiken van mijn chromecast alleen maar moeilijker.

 3. Same problem here. Zou toch een oplossing moeten zijn toch? Ik schreeuw al steeds door huis als ze niet met hun klauwen van die knop afblijven dat ik (wifi op mijn naam nl) et ww verander. En dan ineens is t goed. Valt t niet zomaar uit dus ja. Iemand ziet het als grappig. Ik niet midden in mn serie. Dus een ww of pin voordat je ├╝berhaupt iets streamen kan zou wel een idee zijn.. zit toch ook op de telefoons die google ondersteund denk ik dan..

 4. Oplossing zou kunnen zijn om de Chromecast op een eigen Wifi netwerk te zetten. Sommige routers bieden de mogelijkheid om twee verschillende WIFI netwerken uit te zenden. De Chromecast is dan alleen nog maar met pincode te gebruiken.
  Ik snap dat dit geen ideale oplossing is omdat dat tweede WIFI netwerk niet zomaar geregeld is.

  1. Dit heb ik ook gedaan. Helaas werkt dit ook niet. Zelfs al staat de gastmodus uit en zit ik net als de chromecast op een ander wifi netwerk van dezelfde router, dan krijgt iedereen hier alsnog een melding.

 5. Ik zit in een studentenhuis en de wifi netwerk die van mijn chroomcast afkomt is dus onbeveiligd, net als iedereen. Maar kunnen mijn buren dan gebruik maken van mijn internet? Ik heb geen last van dat ze toegang hebben tot mijn tv scherm, of ten miste dat doen ze niet. Ik heb alleen bang dat ze van mijn internet kunnen genieten. Hij gooit mij er namelijk steeds vanaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *