Nieuwe Chromecast 2

Google kondigde vandaag een nieuwe Chromecast aan.  Er gingen al eerder geruchten maar nu was het dan eindelijk zo ver: er komt een opvolger van de eerste Chromecast

chromecast-2De nieuwe Chromecast ziet er duidelijk anders uit dan zijn voorganger. Maar ook van binnen de nieuwe Chromecast is er flink wat verandert.

Wat is er nieuw aan de nieuwe Chromecast

 • Het uiterlijk van de nieuwe Chromecast is flink aangepast.  De vorm is iets speelser en er lijken drie verschillende kleuren van de Dongle beschikaar te komen; rood, geel en zwart.
 • Belangrijkste verbetering in functionaliteit is de “Fast play” functionaliteit, waarmee videos nog sneller gestart kunnen worden. Het komt erop neer dat de Chromecast de video al laadt voordat jij op het ‘cast’ knopje hebt kunnen drukken. Dit is iets wat pas over een paar maanden beschikbaar zal zijn en pas werkt als de app het ook ondersteunt.
 • Verbeterde WIFI ontvangst door uitbreiding van het aantal antennes en  802.11n en 5GHz ondersteuning.
 • Het openingsscherm krijgt extra functionaliteit door een “What’s on”  interface.  Hiermee toont de nieuwe Chromecast een overzicht van andere populaire content.
 • De nieuwe Chromecast kan als tweede scherm gaan dienen voor apps. Er komen dus meer mogelijkheden voor games op de Chromecast. Wel iets wat de apps moeten gaan ondersteunen.

chromecast-2-2

Naast de nieuwe Chromecast werd ook de Chromecast Audio aangekodigd.

8 gedachten over “Nieuwe Chromecast 2”

  1. Kom op dat is niet zo moeilijk. Heb je nog een vrije hdmi ingang op je versterker dan plug je daar je Chromecast in en zou het moeten werken. Heb je geen ingang meer…..zoals ik….dan haal je een hdmi splitter/switch…rond de 15 euro…of je moet je er een laten aansmeren voor 50 – 60 euro wat ze doorgaans bij bcc en zo doen. Dan kijk je waar je dvd/blurayspeler bv. je versterker in gaat met de hdmi kabel…..haal er uit, splitter/switch daar in de plaats er in, dvd/bluray hdmi en de chromecast in je switch/splitter en de boel werkt.

 1. ik heb ook hetzelfde probleem:
  wel beeld en geen geluid; irritant dat deze site ook geen oplossing biedt;
  Ook irritant is, dat chromecast 2 niet aangeeft welke app je moet downloaden voor de beste resultaten.
  zelfs een gebruikershandleiding ontbreekt.

 2. Voor de rest ook….al weet ik niet wat eenieder aan apparatuur heeft staan natuurlijk…

  Uur geleden heb ik hem zelf aangesloten….gekocht, gooide hem via hdmi acheterop de tv en bedacht me toen pas ‘oh shit maar dan loopt het geluid niet over m’n surround (tv, playstation, dvd/bluray en Nintendo wel) en dat is juist wel de bedoeling want geluid van tv alleen is natuurlijk ruk en als je daar al genoegen mee zou nemen (vraag me af wie uberhaupt) dan zou je zoals in mijn geval dan telkens de uitvoer audio in je tv menu moeten omzetten telkens je danwel chromecast kijkt/luister of juist de rest.

  Dus ff logisch nadenken…..heb je nog een vrije hdmi ingang op je versterker dan plug je daar je Chromecast in en zou het moeten werken. Heb je geen ingang meer…..zoals ik die niet meer had….dan haal je een hdmi splitter/switch…rond de 15 euro…of je moet je er een laten aansmeren voor 40 – 50 euro wat ze doorgaans bij bcc en zo doen, met een heel verhaal over kwaliteitsverlies en responstijd wat geen zinnig mens zal opvallen. Dan kijk je waar je dvd/blurayspeler bv. (of je spelcomputer/whatever) je versterker in gaat met de hdmi kabel…..haal er uit, splitter/switch daar in de plaats er in, dvd/bluray hdmi en de chromecast in je switch/splitter en de boel werkt.
  Dan switch je naar 1 voor dvd/bluray kijken en naar 2 voor de chromecast….zoals ik het heb gedaan dan. Ben je een lui mens en bereid voor die splitter/switch die 40 of 50 euro uit te geven dan krijg je er een afstandsbediening bij en hoef je niet handmatig te switchen. 🙂

  Maar nogmaals, ik weet niet hoe en wat jullie hebben staan en alles.

  1. Hoi,

   Je kan ook gewoon de chromecast module in je HDMI poort steken van je TV (de stroom komt van je USB connector van je TV). Vervolgens stuur je de analoge audio-out van je TV of (beter zelfs..) coaxiale of optische digitale TV uitgang naar je versterker en je hebt wel geluid op surround en/of hifi installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *