Heb je WIFI nodig voor de Chromecast?

Ja, zonder WIFI is je Chromecast waardeloos. Het apparaat maakt verbinding met het WIFI thuisnetwerk en via deze WIFI verbinding loopt alle Chromecast communicatie.

Chromecast gebruikt de WIFI om het beeld of geluidsmateriaal binnen te halen. Bijvoorbeeld om een Youtube filmpje of Netflix video af te spelen.

Maar ook de bediening van de Chromecast via je smartphone en tablet verloopt via diezelfde WIFI verbinding.

Kortom: je hebt WIFI nodig voor de Chromecast. Zonder WIFI werkt de Chromecast niet.

Update juli 2015: Er komt binnenkort wel een oplossing om de Chromecast zonder WIFI te gebruiken. In Amerika is er al een Chromecast Ethernet Adapter beschikbaar waarmee je toch je bedraad internet kan gebruiken op de Chromecast. Deze oplossing is nog niet in Nederland te koop.

26 gedachten over “Heb je WIFI nodig voor de Chromecast?”

  1. dus dit werkt niet op een interne wifi netwerk zonder toegang tot internet
   Enkel modem wifi GSM en tv om je belden van je gsm naar je tv te sturen, ?
   das wel jammer ;s

  2. Dus als je desktop met een kabel verbonden is met de internetrouter die Wi-Fi heeft, dan hoeft de desktop geen eigen Wi-Fi te hebben om chromecast te kunnen gebruiken op een TV?
   De desktop cast dan via de router naar de chromecast?

 1. Zelfde probleem moeder in verpleeghuis maar geen wifinetwerk voor handen… kan ding bereiken via mobiel maar kan er dus niets op afspelen ook niet direct… snap ik dus niet 🙁

  1. Dit vraag ik me dus ook af. heel jammer dat er nog geen antwoord is op je bericht. Ik heb nl onbeperkt data op mijn mobiel en wil liefst geen wifi in huis nemen omdat ik alleen netflix stream naar mijn tv via de chromecast. beetje zonde om alleen hiervoor wifi af te sluiten thuis

  2. Om je internet te delen moet je vaak wifi-direct aan zetten en daar door wordt bij de meeste telefoons de gewone WiFi uitgeschakeld dus dat werkt ook niet helaas

 2. Wij gaan op reis, maar kunnen nu dus geen chromecast gebruiken begrijp ik. Want we hebben alleen onze iPhones met de persoonlijke hotspot. Daar werkt het dus niet op! Das balen!!!

   1. Je moet je hot-spot aan zetten, de chromecast en een andere telefoon of tablet in stellen op dat netwerk en vanaf het andere toestel casten maar. Denk aan je data en voeding voor je hotspot foon. Het vreet stroom.

 3. Beste allen,

  ik vraag me af of chromecats werkt in hotels waarbij je het wifi wachtwoord via een internet site moet intypen.
  Iemand daar ervaring mee?

   1. Met een beetje moeite is het mij wel gelukt. Ik heb Chromecast in de tv geplugd. Vervolgens met de Google-Home-app het MAC-adres van Chromecast genoteerd. Vervolgens stick verwijderd en op mijn laptop de netwerkkaart “gespoofd” met het MAC-adres van de Chromecast. Vervolgens verbinding gemaakt met het netwerk van het hotel. Je hebt dan internet op de laptop. Nu internet weer verbroken en de Chromecast-stick weer aangesloten op de tv. Aangezien nu door de stick hetzelfde MAC-adres wordt gebruikt, zag het netwerk van het hotel dit gewoon als geldige verbinding. Vervolgens kon ik vanaf mijn smartphone ook gewoon streamen richting de tv.

 4. Ik zie dat veel mensen de vraag hebben of je kunt streamen vanaf de telefoon die de hotspot uitzend naar de Chromecast. Het is mij na even stoeien gelukt.

  Alles wat je moet doen is vanaf een pc of laptop de Chromecast instellen op de hotspot van je telefoon. Gebruik hier de Google home voor die je op de telefoon ook hebt. Zodra de installatie is voltooid heb je de laptop en computer niet meer nodig. Het is nu mogelijk direct uit te zenden vanaf de telefoon die ook de hotspot uitzend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *