Hoe gebruik je Spotify met je Chromecast?

Via Spotify kun je onbeperkt muziek streamen. Een erg populaire dienst waarmee je eenvoudig bijna alle muziek ter wereld tot je beschikking hebt.

Sinds begin oktober 2015 ondersteunt Spotify het streamen via de Chromecast. Hiermee kun je eenvoudig via je telefoon of tablet de Spotify app gebruiken, maar de muziek afspelen via de televisie waar je chromecast op aangesloten is. Ook de nieuwe Chromecast Audio ondersteunt Spotify streaming. Hiermee blaas je je oude geluidsinstallatie nieuw leven in en gebruik je Spotify met je Chromecast audio op je eigen muziekinstallatie.

Hoe werkt Spotify met de Chromecast?

Zodra je de Spotify app opent en je bent verbonden met het Wifi netwerk waar ook de Chromecast geinstalleerd is dan geeft Spotify onderin het scherm de melding “apparaten beschikbaar”.

spotify-chromecast-3

spotify-chromecast-2

Als je daarop doorklikt dan krijg je een scherm waar je Spotify kan verbinden met de Chromecast.

spotify-chromecast-1

Kies voor de Chromecast die je wilt gebruiken met Spotify. Vanaf dat moment zal de Chromecast de muziek laten horen die je via de Spotify app selecteert. Hartstikke eenvoudig dus.

Op het scherm van je televisie zal je covers zien van de afgespeelde muziek, inclusief het volgende en vorige nummer.

Zijn er andere mogelijkheden om Spotify te gebruiken met de Chromecast

Er was eerder nog geen officiële Chromecast ondersteuning in de Spotify app. Maar toch waren er wel mogelijkheden om de Spotify muziek via je Chromecast te streamen. Met de Spoticast app kan je op je Android telefoon toch Spotify muziek streamen.

Het gebruikt lijkt lastig, maar valt mee. De Spoticast app werkt als externe speler voor Spotify zodat je de muziek naar de app gestuurd wordt. Je moet wel de uitzendstatus van het apparaat activeren in de instellingen.

Je kunt ook de “cast” extensie in je Chrome browser activeren. Als je dan in je browser de webversie van Spotify start dan zal het geluid van die tab met Spotify ook via de Chromecast afgespeeld worden.

32 gedachten over “Hoe gebruik je Spotify met je Chromecast?”

  1. Je hebt een premium versie van Spotify nodig om de Chromecast Audio te kunnen gebruiken. Heb je een normale Chromecast dan voldoet de Free versie van Spotify ook.

    1. Download de Google Chromecast app op je tablet of je smartphon, installeer deze app en kies vervolgens in de app je Chromecast. Open Chromecast op je tv (bij mij op een HDMI poort, want ik heb geen smart tv).. Open op je tablet of smartphone Spotify, speel een track, de Chromecast aanlogbutton komt vanzelf op je Spotify scherm. Klik aan. Spotify komt op je tv scherm. Zorg er wel voor dat geluid op je tablet of phone aan staat. Voila!

 1. Ik krijg in mijn Spotify App op m’n iPad de melding: “Kan dit nu niet afspelen” terwijl ChromeCast Audio goed geinstalleerd is en ze op hetzelfde netwerk zitten. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

  1. Had hetzelfde probleem bij sommige nummers in mijn afspeellijsten. Heb zojuist de nummers die niet afspelen vervangen door een ´nieuwe´ versie, dan speelt hij ze wel af via chromecast. Even een werkje, maar nu werkt het wel!

  2. Ik had dit met een overgezette afspeellijst van iTunes.
   Bij mij was al voldoende om het eerste nummer van de afspeellijst te vervangen door het zelfde nummer. Alle nummers kan ik nu streamen

 2. Kan ik Spotify streamen vanaf een windows 7 laptop naar chromecast audio.
  Bij mij werkt het niet. Klopt dat ?
  Of moeten er aanvullende instellingen gemaakt worden.
  Laptop bevindt zich in hetzelfde wifi netwerk als chromecast
  Chromecast audio werkt wel vanaf android en ios

  1. spotify werkt alleen op een pc met de google chrome browser, ik ben hier ook al een poosje mee aan het stoeien.

   ga bijv in google chrome browser naar https://play.spotify.com/ log in met je spotify account en klik rechts boven het vierkantje om je chromecast audio te selecteren.

   op androidworld heb ik die vraag ook al gesteld, klik op de onderste link om naar die post te gaan.

   http://androidworld.nl/forum/chromecast/66478-chromecast-audio-local-bestanden-afspelen-lukt-niet-hulp-gevraagt.html

 3. Ik heb net enkele chromecast audiotoestellen aangeschaft en ALS het werkt is het prachtig. Single-room, perfect. Multiroom, perfect. Ook erg makkelijk in te stellen. Je groepeert enkele casts tot een groep en dan wordt die groep zichtbaar als een aparte cast, ideaal! Spotify op ios perfect geintegreerd met het castlogo en op mijn mac is de chromebrowser na extensie met de chromecast app ook perfect geintegreerd. Werkt echt heerlijk!

  MAAR, ik zei ALS in hoofdletters helaas om enkele redenen:

  – De connectie is heel onstabiel. soms open ik de app en zie ik slechts en van de chromecasts geconnecteerd, daarna opeens weer 3 zoals het hoort, en dan weer geen… Ik begrijp niet hoe het komt, het is heel inconsistent.

  – De (eerste) verbinding is vaak erg traag. Vooral bij groep-casts (multiroom). Je klikt een bepaalde cast aan en dan duurt het vaak nog een tiental seconden voor de cast werkt. Gedurende die tijd blijft de muziek doorspelen op je telefoon. Dit heeft volgens mij ook te maken met de inconsistentie van de connectie want ALS het goed werkt, werkt het ook goed.

  – Ik kan voorlopig alleen leuk casten met Spotify op ios en met chromecast browser op mac. Heb nog niet gevonden hoe je van op je telefoon bv soundcloud kan casten , en hoe je vanop je laptop spotify kan casten (vanuit de spotify app – weet dat het gaat via de chromebrowser).

  Ter info, mijn netwerk is pas nieuw geïnstalleerd, met recente routers, wifinetwerk optimaal overal dus ik denk niet dat het daar aan kan liggen.

  Vandaar mijn vragen aan jullie:

  – Is iemand bekend met dit soort instabiele connecties? Kan ik hier iets aan doen? Gaat dit ooit verbeteren?

  – Iemand een idee hoe je cast via spotify op laptop optimaal kan gebruiken vanuit de spotify app voor mac?

  – Iemand een idee hoe je cast makkelijk kan gebruiken vanuit de soundcloud app op ios?

  – Iemand een idee hoe je cast kan werken vanuit itunes: zowel via de app op ios als via de app op laptop?

  Alvast bedankt,
  Alexander

  1. Hoi Alexander,

   Ik ben hier terecht gekomen omdat mijn audio cast ook niet helemaal stabiel blijft. Hoor wel het verbindingsgeluidje maar de muziek van spotify afspelen doet hij vervolgens niet…(op m’n Samsung m3 speakertje weer wel).

   Soundcloud casten werkt bij mij alleen vanaf m’n telefoon (Android).

   Zover ik weet kun je iTunes niet casten.

   Groet,

   Robert

 4. Weet iemand hoe je spotify-instellingen op chromecast-audio kan aanpassen? …liedjes laten overlopen, kwaliteit muziek kiezen, equalizer aanpassen, etc. Lijkt niet te lukken

 5. Hoe zit het nu met het gapless afspelen van muziek? Zou mooi zijn als dat ondertussen mogelijk is met de audio uitvoering. Ben erg tevreden over de chromecast op mijn tv.

 6. Bij mij werkt het niet optimaal.
  Ik heb spotify premium en chromecast. Ik kan verbinding maken met chromecast via mijn telefoon (android), maar zodra spotify ‘aan’ staat op de chromecast, raak ik de bediening via mijn telefoon kwijt. Ik kan via de app Home het geluid op pauze zetten en het casten stoppen, maar ik kan verder niets bedienen. Hierdoor is de waarde van chromecast geheel verdwenen. Erg jammer!
  Wat is er aan de hand en hoe los ik dit op?

  1. Hoi Suzanne,

   Het probleem ligt bij Spotify, er zijn wat veranderingen doorgevoerd de laatste 3 weken waardoor deze problemen zijn ontstaan, spotify doet net of ze van niets weten en proberen het probleem bij de kant/gebruiker te leggen maar er komen de laatste weken van alle kanten meldingen met deze klachten, hoop dat ze zich wat klantvriendelijker gaan opstellen deze problemen gauw oplossen.

 7. Ik luister graag concept albums waarbij de nummers in elkaar overlopen. Helaas heb ik via de chromecast tussen elk nummer dan een stilte. Heb dit in de instellingen al geprobeerd op te lossen maar lukt niet o.a. instelling nummers in elkaar over laten lopen maar dat is een andere functie. Iemand een idee of is dit gewoonweg niet mogelijk?

  1. Ik heb het zelfde probleem. Het doorlopen van de muziek (zonder de nu vervelende stilte tussen de nummers) lukt niet als je “cast” Ik heb weleens een medewerkster van Google via de chat gevraagd naar dit “probleem” Maar er is tot nu toe geen oplossing voor…….of weet iemand een oplossing? Ook andere instellingen van spotify zijn niet te bereiken wanneer je “cast”

 8. ook bij mij werkt het soms maar meestal geeft het veel problemen (2 chromecast audio’s, 1 iPad) jammer jammer want leuk concept, maar het wordt om zeep geholpen door bizarre restricties. Zo is bijvoorbeeld het contact met het CC device AFHANKELIJK van de content bij Spotify. ‘ Je krijgt meldingen als ‘ helaas, je kunt deze content niet afspelen terwijl je verbonden bent met een ander apparaat’ ….helaas, het spul kan voor mij de prullenbak ik want na maanden geklooi krijg ik het niet stabiel.

  1. Ik denk dat de gebruikers instellingen (afspeel volgorde) van je Google home spotify app niet het zelfde staan als in je telefoon app
   Je streamt de titels van een nr de chroomcast zoekt die dan weer zelf op en speelt dus ook af op zijn volgorde .
   Ik weet ook niet dat een setting copy kan .
   Dus dan eff nog een keer door de instellingen van de Google home spotify app

   Denk ik 🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *